От х:

Днес в x:

6 месеца условно за побой над полицай в Районното

Изображение 1 от 2

    Стефан Попов от хасковското село Криво поле, който ритна полицай, беше осъден от Районен съд-Хасково. Днес 38-годишният мъж получи условна присъда от 6 месеца с изпитателен срок от 3 г. Наказанието беше одобрено от съдия Пламен Георгиев след постигнато споразумение между защитника на Стефан и представителя на Районна прокуратура. Присъдата е окончателна и не подлежи на обжалване. Осъденият трябва да плати и разноските по делото.

    Стефан Попов беше арестуван в средата на 14 септември тази година. Същия ден по обяд синът му Славчо дал мотопеда си на братовчед си Боян, който бил спрян за полицейска проверка. Малко по-късно Славчо се появил на мястото и според обясненията на полицаите той се държал нагло и грубо, наричал ги „боклуци и мишки“. Униформените го убеждавали да повика баща си или друг член от семейството, за да донесе документи на возилото. Вместо това Славчо отказвал и искал да си тръгне. Нещата ескалирали при последния опит на 16-годишния да си тръгне оттам. Жандармеристите му извили ръцете и му сложили белезници, след което го откарали в Районното в Хасково. По-късно той получи 100 лева глоба от Районен съд в Хасково, а роднините му твърдяха, че младежът е бит от полицаите. Униформените обаче категорично отрекоха, употребили физическа сила единствено при слагането на белезниците, защото Славчо се съпротивлявал ожесточено и ритал жандармеристите.

    След отвеждането на Славчо в Хасково пред Районното се изсипа и родата му. Бащата Стефан, искайки обяснения от един от жандармеристите, му посегнал и го ударил, причинявайки му лека телесна повреда. Така той се озова зад решетките и беше осъден.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (9)

    • 1
      Ко
      Кольо
      11 -8
      15:51, 9 ное 2017
      Жандармерис е ритнал не полицай ,има разлика.
    • 2
      Но
      Нормално
      19 -2
      16:28, 9 ное 2017
      Щом е мангуста е нормално, все пак това им е в правата. Дори твърде строго и несправедливо са го осъдили.
      • Ха
        Хасковлия
        13 0
        08:18, 10 ное 2017
        Пазете мангустите! Те са "националното ни богатство". Те ни представят пред света. Те имат права, а ние българите имаме задължения - да ги храним, да ги обличаме и да търпим всичките им простотии и изстъпления. Посочете имената на прокурора, който се е съгласил на това толкова "тежко" наказание! Него трябва да го обявим за национален герой - защитник на правата на мангустите!!!!!!
    • 3
      Аа
      ааа
      21 -1
      16:55, 9 ное 2017
      срам срам ако бе ритнал садиа
      • No
        Nostradamus
        6 -4
        17:10, 9 ное 2017
        А ако беше ритнал чивяк? Тц, тц, тц...
      • Вс
        ВСД
        4 0
        08:24, 10 ное 2017
        Ако беше ритнал съдя присъдата щеше да е 3г ефективна и 6 м при строг режим
    • 4
      Ва
      Васил Левски
      32 -2
      18:34, 9 ное 2017
      В САЩ - държавата с най-развитата демокрация в света, за посегателство над полицейски орган можеш да бъдеш застрелян и никой няма да потърси сметка на служителя на реда. Тук може да биеш полицаи наред и ти се разминава с условна присъда. Пълен смях. Колкото е по-силна полицията и армията в една държава, колкото е по-независим и съда в нея, толкова е по-силна и самата държава ! В България нито полицията има правомощия, нито армията, а за незавимисимост на съда и дума не може да става ! И за всичко това са виновни измекярите в парламента и министерски съвет, и задкулисните им кукловоди, чиито единствен приоритет е как да заграбят, колкото се може повече от парите на хората, а за да се случва това, трябва да има слаби правоохранителни органи и зависим от тях самите съд ! Надявам се да дойде някога денят, в който ще трябва да си платят сметката...
    • 5
      Bb
      bbb
      2 -1
      09:29, 10 ное 2017
      Сега се създава новия сектор Жандармерия в Хасково и момчетата са доста сериозни. Няма да им е лесно на тези индиянци....
    • 6
      Ja
      Jack Bauer
      4 0
      11:42, 10 ное 2017
      Дано полицаите се заемат с -м-а-н-г-у-с-т-а-т-а-, да го потрошат подобаващо, пък нека присъдата му да е условна.
    Последни новини