От х:

Днес в x:

Гайдарят Петър Янев: Приемете извиненията ми! Става дума за техническо недоразумение!

След като през последните дни в гайдарските среди в Смолян избухна скандал и се отправиха обвинения, днес СмолянБГвести получи на електронна поща официало изявление на гайдаря Петър Янев. Припомняме, че състав „101 каба гайди“ обявиха, че няма да подкрепят Националната гайдарска асоциация, чието първо Общо събрание беше на 5 ноември 2017г в София, а неин председател е известният гайдар и дуетна половинка на Валя Балканска Петър Янев. http://www.smolyan.bgvesti.net/news/439746/Skandal-razcepi-gaydarskite-sredi--sastavi-otkazvat-da-podkrepyat-Gaydarskata-Asociaciya-oglavyavana-ot-Petar-YAnev По-късно от оркестър 100 каба гайди заявиха, че ще участват в гайдарската асоциация, целяща запазване и развитие на фолклора ни: http://www.smolyan.bgvesti.net/news/439786/Orkestar-100-kaba-gaydi-izbraha-da-podkrepyat-Petar-YAnev--vklyuchvat-se-v-Asociaciyata-na-gaydarite Последно по темата в сайта ни беше публикуван и материал под заглавие: Втори рунд: 101 каба гайди скочиха срещу гайдаря Петър Янев, присвоил си заслуги на състава и ръководителя им Костадин Илчев-http://www.smolyan.bgvesti.net/news/439934/Vtori-rund--101-kaba-gaydi-skochiha-sresthu-gaydarya-Petar-YAnev--prisvoil-si-zaslugi-na-sastava-i-rakovoditelya-im-Kostadin-Ilchev Проследяваме накратко хронологията на публикациите, за да стане ясно на читателите, какво е имал предвид Петър Янев в писмото си изпратено до сайта ни, в частност до мен като автор на публикациите. Прилагаме пълния текст на писмото му без редакторска намеса.

В отговор на обвинението, че си присвоявам чужди заслуги и постижения, бих искал да кажа единствено, че никога не ми е минавало през ума да оспорвам приноса на Костадин Илчев, който ценя изключително високо и като професионалист, и като човек за каквото и да било. Поемам отговорността за публикуваната на личния ми сайт информация, която ме сочи като единствен организатор на събитието отбелязало рекорд в Гинес и спечелило популярност за всички гайдари и най-вече за България, но Ви уверявам, колеги, приятели и съграждани, че става дума за техническо недоразумение.

Информацията е коригирана, а аз искрено се надявам да не се стига до трети рунд“, защото нашия тепих е концертната сцена, а гайдата единственото ни оръжие за чиято чест и чисто име всички сме отговорни!

Приемете извинението ми!

Петър Янев Гайдар 8.11.2017



Ако има нещо, за което ние като медия, както и цялата общественост на Смолян, Родопите и България да сме единодушни, то е, че от скандали като този никой няма полза. Особено болезнени са, когато засягат съкровени национални ценности, какъвто е фолклорът ни. В тази връзка се надяваме майсторите и техните ученици да седнат на една маса, да се разберат по мъжки и заедно да надауят гайдите.

Дано!

Щиляна Чакърова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини