От х:

Днес в x:

Търси се доброволческата инициатива на годината, насочена към асеновградската общност

Община Асеновград, Градска библиотека „Паисий Хилендарски” и „Национален алианс за работа с доброволци” обявявиха конкурс за инициатива, реализирана с помощта на доброволци. Могат да участват всички организации и групи на територията на общината, реализирали подобна инициатива през годината, без значение на организацията, източници на финансиране и възраст на доброволците.

Инициативите, които ще бъдат номинирани, трябва да са били насочени към местната общност и да са реализирани в последните 12 месеца, считано от декември. Те ще бъдат оценени според  значението им за хората в общността и броя на участниците. Най-добрите инициативи, определени като такива от жури, ще получат приз „Донка Пашкова” - на името на първата щатна библиотекарка в Асеновград, посветила голяма част от живота и дейността си на общността. Всички номинирани инициативи ще получат грамоти.

Наградите ще бъдат обявени на специална церемония в Градската библиотека по повод 5 декември – Световния ден на доброволеца. Датата на награждаването ще бъде обявена допълнително.

Целта на конкурса е да бъдат популяризирани доброволческите инициативи в Асеновград, както и да се стимулира  инициирането и реализирането на доброволчеството.

Повече информация може да бъде получена на тел. 0876/840836 и имейл gbph@abv.bg

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини