23 °C

11 фирми искат да правят детски и спортни площадки в Хасково

11 фирми са подали оферти за обществената поръчка на община Хасково за възстановяване и изграждане на нови детски и спортни площадки в Хасково. Това стана ясно днес, когато пликовете с документите им бяха отворени от комисията в администрацията. Председател е заместник-кметът Велин Балкански.

Обществената поръчка е за над половин милион лева. Обособени са осем отделни позиции за детски и спортни площадки и възстановяване на паркове в различни части на града, включително в занемарените квартали Болярово и Хисаря.

Общо офертите са 30, защото някои от фирмите кандидатстват за няколко обособени позиции, обясни Велин Балкански. Фирмите кандидати са “Про инвест”,, “Джемер”, “Евротранс”, “Водно строителство”, “Електростроежи”, “Пирс Д”, “Атастрой”, “ТиВиБи Авангард”, “Никополис билд”, “Изоглас строй”, “Строй инвест”.

Ето и кои места в Хасково ще се облагородяват:

Детски площадки ще бъдат изградени в кв. Болярово, където стойността на проекта е за над 90 хиляди лева. Там ще се облагороди изцяло мястото между улиците „Св.Харалампии“, „ Априлско въстание“ и „ Хан Пресиян“.

Втората позиция е за площадка между улиците „Поройна“, „Сливница“, “Ген.Радецки“ и „Мадара“, за нея са определени над 97 хиляди лева.

Третата обособена позиция е детска площадка между улиците „Червена стена“ и „Панорама“, за която са отделени повече от 66 хиляди лева.

Ще се облагороди и мястото между улиците „Добруджа“, „Веслец“ и „Епископ Софроний“. Там съоръженията за игра са предвидени така, че да могат да се използват и от деца с увреждания, а сумата за това благоустрояване е 37 550 лв.

Ще се обнови и детската площадка между улиците „Ангел Войвода“ , и „Люлин“, южно от гаражите на улица „Родопи“, за там са предвидени 40 хиляди лева.

Площадката в квартал Хисаря е в края на улица „Пещера“, до блока. Освен съоръжения за игра на децата ще има кош за стрийтбол и тенис маса. Предвидено е и цялостно озеленяване с храсти и дървета. Сумата за този ремонт е над 136 хиляди лева.

Нови съоръжения за игра на децата ще има и в междублоковото пространство на улиците „Витоша“, „Цар Калоян“, бул. “Стефан Стамболов“, за там са предвидени над 37 хиляди лева.

Планирано е облагородяване и на простраство между улиците „Каменна“, „Охрид“ и „ Стоян Заимов“, освен нови стълби от южната страна там ще има фитнес уреди на открито върху специална настилка, там ще се подменя част от настилката и ще се изградят и три паркоместа. Стойността на този проект е 17 102 лв.

Комисията трябва да приключи работа и да предложи на кмета да сключи договор с победителите до 31 януари догодина.

Haskovo.net


10 Коментара

Хороскоп за 22.09.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини