От х:

Днес в x:

Акция събира играчки за деца от бедни семейства

Деца от бедни семейства от Хасковски регион ще получат изненади от акцията "Подари играчка", която през тази година отново е в ход. Организатор на кампанията е Общностният център за подкрепа на деца и родители. Кутии за даренията вече има в сградите на детска градина „Звънче“ в кв. Македонски, при кметскиия наместник в квартал Хисаря, партньори на кампанията за втора година ще са и Регионална библиотека, Младежкият дом, Математическата и езиковата гимназии и Читалище „Заря“. Кошове, където могат да се слагат играчки, са поставени и в сградите на община Хасково, както и в Общностения център. Всеки, който има желание да участва в каузата, като дарител или да стане партньор на кампанията, също може да заяви участието си, посочи управителят на Общностния център Мирослава Мачева.

През миналата година кампанията "Подари играчка" е събрала и разпределила хиляди подаръци за децата предимно от селата и селските детски градини. Преценката къде да отидат дарените играчки правят специалистите от Центъра и социалните работници, при посещенията си в семействата и градините в по-бедните райони на общината.

По предложение на Общностният център 19 деца от социално слаби семейства ще бъдат включени в националната кампания „Плюшено мече“ тази година. Едно от семействата, което живее в Узунджово и ще получи помощи, е с осем деца, най-малкото от които е 5-месечно бебе, а най-голямото - на 16 години.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини