От х:

Днес в x:

Ивайло Калоянчев играе Бай Ганьо в хасковския театър

Изображение 1 от 3

    Синът на легендарния Георги Калоянчев - Ивайло, гостува с емблематичната роля на баща си - Бай Ганьо, в Хасково. Артисти от Сатиричния театър играят в постановката на театър “Невена Коканова” - Дупница - “Г-н Ганьо Балкански”, която ще бъде представена на хасковска сцена на 15 ноември - сряда. Пиесата е създадена от Георги Данаилов по комедията на Алеко Константинов, а ролята е писана специално за незабравимия Георги Калоянчев, в чест на 60-ата му годишнина. Премиерата е на 13 януари 1985 г., като спектакълът се играе с голям успех три години. След това в продължение на 20 години никой не се осмелява да я постави отново. Това прави директорът на театъра в Дупница - Светослав Пеев, като кани синът на Калата - Ивайло Калоянчев. Любопитното е, че в пиесата “Г-н Ганьо Балкански”, Калоянчев - младши е играл и преди, но в друга роля – на Данко Харсъзина.

    Хасковската публика ще гледа в спектакъла и едно от нашумелите лица от телевизионния екран - Ивайло Захариев /Марто от сериала “Под прикритие”/.

    “Г-н Ганьо Балкански” ще се играе в театър „Иван Димов“ на 15 ноември от 19 часа. Билетите са по 8, 10 и 12 лева.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ха
      хасковлия
      3 0
      14:29, 7 ное 2017
      "Хасково нет" , в грешка сте!
      Постановката "Г-н Ганьо Балкански" е играна на хасковска сцена. Годината е далечна/през 80-те/ беше, точно не мога да си спомня. Но може да се направи справка.
      Ролята на Ганьо Балкански се изпълняваше от великолепния Минчо Колев, който малко след това замина да живее в Германия. Един актьор, който остави диря в хасковския театър и бързо след това бе забравен.
      Хасковският театър доколкото си спомням гостува навремето с тази постановка и в Сатиричния театър в София. Пак Минчо Колев взриви публиката в столицата с прекрасната си роля!
      На Г.Калоянчев- светла му памет, това хич не му се харесваше.
      Минчо Колев обаче е актьорът, който според мен пресъздаде Бай Ганьо по най-великолепния начин. По-добър беше от Калоянчев! Категорично!
    Последни новини