От х:

Днес в x:

Съдии и прокурори четат лекции на ученици от Царската гимназия

Изображение 1 от 3

    Осем лекции за съдебната власт ще изнесат съдии и прокурори от Хасково пред ученици от гимназията по дървообработване и строителство “Цар Иван Асен II”. В програмата участват 100 ученици от 8 до 10 клас.

    Обучението е по образователната програма “Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие”, а проектът е съвместен между Висшия съдебен съвет и министерството на образованието.

    Днес програмата бе презентирана в зала “Хасково” от председателя на Окръжния съд Миглена Тянкова. Участниците бяха поздравени и от председателя на Районния съд Пламен Георгиев. Той посочи успеха на програмата, която се провежда за 4-та година и интересът към нея расте. Увеличават се и лекторите – преди магистратите-лектори от Районния съд са били трима, сега са вече шестима. Увеличават се и разглежданите теми, засягат се и въпроси, свързани с наркозависимост, трафик на хора и детска престъпност

    Първите две лекции започнаха веднага след презентацията, лектори бяха съдията от Окръжен съд Стратимир Димитров и обвинителят от Окръжна прокуратура Антон Стоянов.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (8)

    • 1
      Сл
      Сланинко
      15 -4
      17:08, 6 ное 2017
      Мисля че било по добре да им чете лекции някой добър строител дърводелец мозайкаджия и т н от занаята Това със съдиите си е чиста загуба за хлапетата ЗАГУБА НА ВРЕМЕ
    • 2
      Ро
      Родител
      20 -2
      17:16, 6 ное 2017
      Понеже Мариела Златева им пробута тези сини вратовръзки по 6 лв. бройката и никой не ги пита искат ли и за какво им е-виждате резултата.Тениски и вратовръзки. Кой каквото имал.Е моето дете си го пратиха в къщи,че не си носил вратовръзката,неможело да присъства.Много специално изискване.Но ще я видим тази работа май е на скандал.
      • Не
        Незапознат
        0 0
        20:32, 7 ное 2017
        То покрай нея винаги има скандали.За един повече или по малко мислите ли че и пука?

    • 3
      Ра
      рашев
      11 -2
      20:44, 6 ное 2017
      Тия магистрати са най-продажната гилдия. Седнали да изнасят лекции на бъдещи зидаро мазачи и други бачкаторски кандидат професии.
      С тези сини фантифлющки мясат ... няма да давам сравнение, защото всичко е ""нагласена работа""!
    • 4
      Ве
      Веселяк
      8 -2
      21:06, 6 ное 2017
      Хаха много тичат тези вратовръзки на всякакви тениски...тоя дрес код ще надмине и партита на Евгени Минчев
    • 5
      Pr
      prokuror
      5 0
      22:46, 6 ное 2017
      Прокурорите ще им обяснят, че всичко е лъжа, могат за глупости да повдигат обвинения и в същото време за побой, дрога и убийство, могат да потулят нещата за недостатъчни доказателства, по хлъзгав член, който си измислят.
      ПОЗОР и ЗАГУБА на ВРЕМЕ.
      Нека първо повярват на себе си като се гледат в огледалото и след това да ходят при нашите деца.
    • 6
      Ко
      Комент
      7 -2
      23:14, 6 ное 2017
      Интересен коментар от Дарик. Един ученик заспал, пък Златева се правила на умна и объркала Рим с Атина. Така е като се опитваш да надскочиш собствената си посредственост.
    • 7
      Pe
      Pesho
      4 0
      16:06, 7 ное 2017
      Особено четвъртия от ляво на дясно е голям съдия,страшна раппта.
    Последни новини