От х:

Днес в x:

Областният Здравко Димитров инспектира полагането на асфалт по пътя Пловдив - Асеновгад

Изображение 1 от 2

    Областният управител Здравко Димитров направи инспекция на започналото тази сутрин полагане на асфалтовата настилка на разширението на пътя Пловдив- Асеновград. Той направи тест, за да изпита здравината на настилката, която вече е положена от караулката на изхода на Пловдив до КЦМ, като премина по трасето с бус. „Договорът се изпълнява в срок и качествено и съм сигурен, че този проект ще бъде завършен предсрочно“, заяви областният управител.

    В момента на обекта се полагат 3000 тона асфалтова основа дневно, което е само един от етапите при строежа на платната. Паун Иванов, ръководител на пловдивския офис на фирма „ИСА 2000“, които изпълняват строителните дейности заяви, че обектът може да бъде завършен за 20 дни, ако метеорологичните условия са добри и се финализира паралелният проект за локалните платна и новите кръгови кръстовища. Когато бъдат завършени новите платна, движението ще бъде прехвърлено върху тях, за да може да се рехабилитира и старото трасе. За да се избегне нелегално движение по новото трасе, по което се полага асфалтовата настилка, ще бъдат поставени заграждения и то ще бъде обезопасено.

    Поредната оперативка, на който областният управител ще изиска да му бъде докладвано до къде е стигнало проектирането на локалните платна, ще се състои в сряда, 8 ноември, в Областната администрация.

    Преди две седмици кметовете на общините, през които минава трасето имаха среща с експерте на АПИ, за да се изгладят проблемите с проектирането и на югоизточния и югозападния обходни трасета на Пловдив.

    Източник: asenovgrad.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини