От х:

Днес в x:

Четирима пострадаха през уикенда при катастрофи в Кърджалийско

70-годишна била блъсната на пешеходна пътека в района на автогарата в Кърджали в петък по обяд. Жената пресичала и била ударена от лек автомобил „Опел“, управляван от 63-годишен. Пострадалата била транспортирана до Центъра за спешна помощ и настанена за лечение в болницата. Дежурна оперативна група от РУ-Кърджали е извършила оглед. Образувано е досъдебно производство. 23-годишна и 21-годишен са пострадали при катастрофа в района на разклона за гр.Джебел. „Фолксваген“, управляван от жената, се преобърнал по таван вследствие на несъобразена скорост. След преглед в Центъра за спешна помощ в Кърджали двамата пострадали били освободени. Съставен е акт по ЗДвП. В района на село Дрангово товарен „Ситроен“ с водач 45-годишен ударил в ръката пресичащ улицата 25-годишен. Пешеходецът не е пожелал преглед от лекар. На водача е съставен акт по ЗДвП. Само с материални щети са други четири произшествия през почивните дни. Не е констатирана употреба на алкохол. На виновните шофьори са съставени актове по ЗДвП.

Две незабавни производства са образувани срещу водачи, шофирали след употреба на алкохол. 1,74 промила отчела пробата на 26-годишен, който бил проверен тази нощ на бул.“Беломорски“ в Кърджали.В събота през нощта в село Кирково бил спрян лек автомобил „Ауди“, управляван от 22-годишен. Тестът за алкохол на водача отчел 1,46 промила. От първия водач е взета кръвна проба за анализ, а вторият отказал такава. Шофьорите са били задържани за срок до 24 часа в полицейските управления.

В РУ-Джебел се извършва проверка срещу 22-годишен, който управлявал мотопед без регистрационни табели. Мотопедът е иззет и е в полицейското управление.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини