От х:

Днес в x:

Осем от стипендиантите на "1000 стипендии" са от Асеновград

6 момичета и 2 момчета от Асеновград са сред финалистите за стипендии по  програмата „1000 стипендии“ за учебната 2017/18.

С основни стипендии са Ели Данаилова Кирова – 11 клас в Национална търговска гимназия, Мариела Иванова Бушева и Селин Тунджай Камбер – десетокласнички в същата гимназия,  Мартин Димитров Дилов и Николина Борисова Димитрова - десетокласници в СОУ “Княз Борис I”, а също и Хусние Илияз Дормуш от Тополово, 12 клас в СУ "Св. св. Кирил и Методий".

С поощрителни стипендии са Ваня Владимирова Гривова – 12 клас в ПХГ "Св. св. Кирил и Методий" и Станислав Йорданов Петров – 11 клас в СУ "Св. Княз Борис I".

Повечето стипендии са за литература, единствено Мариела Бушева, Хусние Дормуш и Селин Камбер са участвали по предметите философия и психология.

Конкурсът “1000 стипендии” се провежда на два етапа - разглеждане и преценка на кандидатурите и обявяване на първо класиране, след което индивидуални интервюта и финалното класиране. Кандидатства се с есе по определена тема, автобиография, документ за успех и препоръка.

Оснавната стипендия се състои от 500 лева за цялата учебна година и 200 лева под формата на кредит за книги. Поощрителната стипендия включва 200 лева кредит за книги. И в двата случая обаче се печели възможността за писмени консултации с видни български учени и специалисти.

“1000 стипендии” е национален конкурс за ученици, в който може да се включи всеки ученик след 6-ти клас. Проектът е социално-образователен и обръща специално внимание на деца от малки населени места, от семейства с нисък семеен доход, лишени от родителска грижа, с инвалидност или други сходни обстоятелства.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини