От х:

Днес в x:

Двама от обвиняемите по делото "40-те извора" искат вън от ареста

Районният съд в Асеновград днес ще разгледа искането на защитника на обвиняемите Исмет Лютви и Костадин Мечев  за изменение на взетите им мерки за неотклонение от „задържане под стража“ в по-леки такива.

Спрямо Исмет К. Лютви е повдигнато обвинение за това, че на 26 юни, т.г. на ул. „Любен Каравелов“ в Асеновград, в съучастие като извършител с обвиняемите Емрал С. Рамадан, Яшар А.Салин, Костадин В. Мечев, Стефан Ф. Димитров, Васил Г. Иванов, Джавет А. Юсеинов, Асен В. Асенов, е извършил непристойни действия (агресивно поведение, изразяващо се във хвърляне на камъни, участие в масово сбиване, отправяне на ругатни и заплахи), грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е извършено на обществено място-улица, в присъствието на много хора, и то по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост. За това престъпление се предвижда наказание до 5 г. лишаване от свобода.

 Спрямо Костадин Мечев е повдигнато обвинение и за това, че, в съучастие като извършител с обвиняемите Абдраман Х. Абдраманов, Васил Г. Иванов и Славчо А. Михайлов, е извършил същите агресивни действия край язовир “40-те извора”, за което престъпление се предвижда наказание до 5 г. лишаване от свобода.

Искането на Лютви и Мечев ще се гледа днес от 15 часа в зала №1 на Районен съд - Асеновград.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини