От х:

Днес в x:

Мрежа от зарядни станции за електромобили изниква из цяла Европа

Автопроизводители ще изградят общоевропейска мрежа от 400 станции за бързо зареждане на електрически автомобили до 2020 г.

Станциите ще бъдат построени от съвместно предприятие, носещо името IONITY, в което участват автомобилните гиганти BMW, Daimler, Ford Motor и Volkswagen.

Новата стратегия е от съществено значение за по-широкото навлизане на електромобилите, тъй като липсата на подходяща инфраструктура възпрепятства някои шофьори да преминат към тях, отказвайки се от традиционните бензинови или дизелови модели.

Заплашени от основния си конкурент - Tesla автомобилните гиганти се обединяват с общата цел електромобилите да могат да изминат максимално дълго разстояние, да презаредят батериите си на зарядната станция с висока мощност, а след това бързо да се върнат на пътя.

"Първата пан-европейска мрежа от зарядни станции с висока мощност играе съществена роля за установяването на пазар за електрически автомобили", каза изпълнителният директор на IONITY Михаел Хайек.

Станциите за бързо зареждане ще предлагат и възможности за цифрово плащане.

Компанията, чието седалище е в Мюнхен, ще пусне първите 20 зарядни станции до края на годината в Германия, Норвегия и Австрия. Те ще бъдат разположени на основните пътища през 120 км и ще работят съвместно с веригите Tank & Rast, Circle K и OMV.

Мрежата ще бъде разширена до 100 станции през 2018 г., като всяка от тях ще позволи на няколко водача на различни марки автомобили да зареждат своите автомобили едновременно.

Всяка точка за зареждане ще има капацитет от 350 kW и ще използва съществуващия европейски стандарт, за да скъси времето за зареждане в сравнение със съществуващите системи.

Източник: http://money.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини