От х:

Днес в x:

Премиерът Борисов се срещна с вицепремиера на Македония Радмила Шекеринска

Развитието на двустранните отношения между България и Република Македония беше във фокуса на разговорите между премиера Бойко Борисов и заместник министър-председателят и министър на отбраната на Република Македония Радмила Шекеринска, която е на официално посещение в София, съобщава Правителствената пресслужба. Двамата отчетоха позитивните отзиви в международен план след подписания през август Договор за приятелство, сътрудничество и добросъседство между двете страни.

„Трябва да използваме динамиката в политическия процес за поддържане на диалога, за да има повече предвидимост и резултатност от подобрените отношения. Важна роля за това има провеждането на регулярни срещи за постигане на по-тясна координация при решаването на важни двустранни и регионални въпроси. Точно такава функция ще има и предстоящото ни съвместно заседание в Струмица“, подчерта премиерът Борисов.

Шекеринска посочи, че подписаният Договор за добросъседство е платформа, на която ще се изгражда успешно сътрудничество в различни сектори между двете страни.

„Взаимната подкрепа в областта на отбраната е от изключителна важност за сигурността на гражданите на двете държави“, допълни министър-председателят и приветства подписаните днес протоколи за сътрудничество в областта на Военновъздушните сили и за осигуряване на лабораторни изследвания в сектора.

Борисов отново потвърди позицията на България за открит диалог с ясна подкрепа за членството на Република Македония в НАТО и ЕС.

haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини