От х:

Днес в x:

Популяризират с онлайн платформа доброволчеството в Димитровград?

Предизвикателството да си доброволец обсъждаха днес на среща в зала "Гросето" в Димитровград. Дискусията бе организирана от фондация "Подари усмивка" и бе част от дейностите по проект "Доброволците, които променят света", който фондацията реализира в момента.

"Освен предизвикателство, работата с доброволци е и удоволствие. Целта на срещата е да направим стандарти за работа с доброволците. Те ще популяризират тази дейност в Димитровград, а също така ще помогнат за включването им в различни социални и културни институции", коментира Наталия Делчева от фондация "Подари усвимка".

Тя посочи, че е важно хората да бъдат мотивирани да полагат доброволен труд и това няма нищо общо с т.нар. "Ленински съботник". Дейността не е особенно популярна, но се надявам, че заедно можем да променим тези нагласи, заяви Делчева. Сподели, че в близко бъдеще съществува възможност за създаване на онлайн платформа за доброволци. До нея ще имат достъп всички институции, които ще заявяват нуждата си от доброволци. Самите те също ще могат да проверят чрез платформата къде има възможност да помогнат.

На срещата се обсъди и възможността за организиране на различни кампании и инициативи, както и специфичната работа на дабороволците с деца, лица с увреждания и с различни етноси.

Проектът "Доброволците, които променят света" е с договор № 25-00-72/ 28.07.2017г., финансиран от Националната програма за младежта 2016/2020 г.  НМП 123- П2 - Т01/2017г.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини