От х:

Днес в x:

Ремонтът на пътя между Хасково и Димитровград с финал до зимата на 3/4

    Възловият и много натоварен път между Хасково и Димитровград ще бъде завършен преди зимата поне на ¾, твърди шефът на Областното пътно управление на Хасково инж. Радостин Ламбрев.

    „Намеренията ни са там, където е асфалтирано да бъде издадено със съответната маркировка, мантинелите и вертикална сигнализация, за да е годен пътя и подготвен за предстоящите зимни условия“

    За друга от важните пътни артерии, за които има планирано реновиране-между Чирпан и Димитровград все още тече процедура по Закона за обществените поръчки в АПИ, уточни Ламбрев и посочи, че в регионалната структура очакват всеки момент информация от Агенцията за резултатите от нея. Евентуално ако тази година се изберат изпълнителите, то през следващата ремонтите ще бъдат финализирани, посочи той, като уточни , че периоди за начало и край е все още рано да се говори.

    Очаква се и започването на един от най-мащабните пътни проекти. Той отново ще е в отсега между Хасково и Димитровград. Става въпрос за кръговото, което трябва да бъде изградено до новопостроения Язаки и строящият се отсреща му завод.

    „В момента се провежда също процедура за избор на изпълнителния надзор за този участък и предполагам, че в рамките на настоящата година тя ще бъде финализирана. Трудно обаче мога да се ангажирам кога ще стартират строителните дейности. Ако времето позволи ще реализираме колкото се може повече строителни дейности“, посочи още Ламбрев, но е категоричен, че в никакъв случай компромиси с качеството няма да се правят.

    Със сигурност обаче през следващата седмица започва ремонта на пътя между Маджаровските села Долни главанак и Силен, посочи шефът на Областното пътно управление на Хасково инж. Радостин Ламбрев.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (7)

    • 1
      Ст
      Стояночо
      6 -7
      18:18, 2 ное 2017
      ми пътя за с.Радиево, трябваше от него да започнете, а не между Хасково и Димитровград
    • 2
      То
      Тодор
      24 0
      18:35, 2 ное 2017
      Категоричен, че в никакъв случай компромиси с качеството няма да се правят. Вече компромисът е налице по новоасфалтирания участък си тресе като се движиш, но явно това е качеството в БГ.
    • 3
      Az
      az
      11 -1
      18:35, 2 ное 2017
      Абе умници кръстовището за село Добрич е толкова рисково-защо не направихте там кръгово
    • 4
      A
      a
      8 -1
      21:03, 2 ное 2017
      Да, кръстовището за село Добрич е много натоварено то трябва да се направи с предимство преди другото.
    • 5
      No
      No one
      9 -2
      21:34, 2 ное 2017
      И кога точно започва зимата? Като завали сняг или на 22 декември? Това с тия 3/4 как го сметнаха преди зимата.
    • 6
      Ив
      иван
      9 0
      08:07, 3 ное 2017
      Наистина в България всичко се прави некачествено!!!! Обърнете внимание как тресе новото платно до Елинор и насам за Хасково! И така ли не се вразумяха тези от АПИ София, че няма смисъл от кръгово, а надлез макар и малка детелина на две нива до Язаки, даже и на разклона за Добрич също трябва да е с мост на две нива!!!! в кой век живеете! И защо за свързване на Тракия и Марица никой нищо не говори и планира! Та от Димитровград до Ст. Загора е 36 км и е много натоварено! Трябва да има скоростен път, да се свържат двете магистрали!!!!
    • 7
      Ha
      Haha
      6 0
      09:27, 3 ное 2017
      А пътя след кръговото посока Кърджали кога ? Околовръстното от Практис към кърджалийска кога ?!
    Последни новини