От х:

Днес в x:

Археоложката на Лютица поема Националния исторически музей

Дългогодишният изследовател на крепостта Лютица край Ивайловград доц. д-р Бони Петрунова сяда временно в стола на досегашният шеф на Националния исторически музей Божидар Димитров, който се пенсионера и ще остане на него докато тече конкурс за мястото.

Доц. д-р Петрунова е зам.-министър на културата, заместник-директор на Националния археологически институт с Музей към Българската академия на науките (НАИМ-БАН). Ръководител на Секция по средновековна археология при НАИМ-БАН, съобщава на официалната си страница Министерството на културата.

Бони Петрунова е ръководител е на повече от 50 археологически експедиции - теренни проучвания и разкопки. Водила е различни проекти, свързани с археологически проучвания, туризъм, популяризиране и опазване на българското културно-историческо наследство. Автор е на повече от 200 книги, статии, монографии, научно- популярни публикации.

Божидар Димитровще бъде отличен от министъра на културата Боил Банов за изключителния му принос в развитието и утвърждаването на българската култура и национална идентичност. Церемонията ще се проведе на 3 ноември галерия „Средец“.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ко
    Котитеря
    3 0
    16:58, 2 ное 2017
    Хайде сега и паметник да му направим на поморийския глаярус
Последни новини