От х:

Днес в x:

"Не мога да работя с вас и миг повече", каза шеф на служителите си и закри компанията

Шефът на автобусна компания от Съмърсет спря всичките си автобуси, без дори да предупреди предварително служителите си: “Достатъчно, осъзнах че не мога да работя с вас и миг повече”, казва той.

Пътуванията на стотици пътници, включително ученици, пропаднаха. Шофьорите и другите служители на Nippybus изразиха гнева си срещу внезапното закриване на компанията.

На сайта на фирмата се появи официално съобщение за прекратяването на дейността ѝ.

Далеч по-колоритно е вътрешнофирменото съобщение, което 57-годишния шеф Сидни Харди изпратил до служителите си: “Има разлика между това да се откажеш и това да знаеш кога ти е дошло в повече. Осъзнах, че не мога да работя с вас, хората които наех, нито миг повече. Във всяка връзка идва време, когато си казваш “Майната му”, разделяш се и продължаваш напред. Това е моето време! Напускам, за да преследвам мечтата си да не работя повече тук.”

Местният съд заяви, че ще се намеси в най-кратък срок след решението на Харди да преустанови дейността на компанията с незабавен ефект.

От решението му бяха засегнати множество хора, включително ученици.

Шофьорите на Nippybus съвсем разбираемо не бяха впечатлени.

61-годишния Стив Аткинс заяви че пресоналът е бил шокиран: “Никой не го очакваше. Шокиращо е да видиш имейл, с който ти съобщават, че от утре нямаш работа.Всички имат ипотеки и сметки за плащане. Най-важно за мен е да платя наема. Не знам какво става в главата на този човек”

Той признава, че е имало проблем с наемането на шофьори, защото индустрията е в упадък, а заплатите били ниски.

Дейв Инглиш, също шофьор на Nippybus от близо 9 години добавя: “Отвратителен е начинът, по който реши да действа. Никой не изпитва уважение съм него.”

Инглиш твърди, че компанията имала проблеми, защото губила шофьори: “Всички даваха дълги смени, но Харди очакваше това от нас. В съобщението се твърди, че случилото се е по вина на шофьорите, но без нас, той никога нямаше да притежава тази компания. Някои от служителите имат деца и ипотеки”.

Преди прекратяването на дейността си Nippybus твърдяха, че са една от водещите независими автобусни компании.

Самият Харди заяви от дома си, че “няма какво повече да коментира.”

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    В.
    В.Филипов
    0 0
    16:34, 4 ное 2017
    Със шофьорите и Сталин не се е справил!
Последни новини