От х:

Днес в x:

Нов кладенец за питейна вода изграждат край Крепост?

Община Димитровград работи по процедура за изграждането нов кладенец за питейна вода в района на село Крепост, където се намират новите предприятия за кабели и фарове, както и асфалтова база, съобщи кметът Иво Димов. Допълни, че сега съществуващият не е достатъчен, ако компаниите в района заработят на пълни обороти.

Според кмета, това ще създаде проблеми с водоснабдяването на село Крепост, затова от Общината вече търсели решение. Изпратени са писма до МРРБ, задействани са процедури и Димов смята, че до година и половина е възможно кладенецът да бъде готов.

Към момента в района има един кладенец, захранващ селото с воден обем от 12 литра в секунда. Ако работещият вече завод "Язаки" достигне пълен капацитет в края на 2018-та година,  тогава за компанията ще са нужни 10 литра в секунда, посочи градоначалникът. Припомни, че процедурите по изграждането на такъв обект са дълги.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Км
    Кмете
    4 -1
    20:17, 1 ное 2017
    Кмете, кмете. Само преди няколко години общината с представител Т. Овчарова дадохте становище, че в района на бившето караулно на воените няма питеен кладенец. Такъв кладенец съществувава! Има и нужния дебит, но важното е Овчарова да ви заблуждава. Просто не си знаете интереса, особено в този случай, когато общината защитаваше интересите на държавата. Сега гонете михаля и ще търсите много средства, за да има и за вас. И сигурно строителната фирма ще е ТИ ВИ БИ, която ще го построи. Кладенците които снабдяват с вода с. Крепост са 2. Същото стана и с кладенците за домостроителния комбинат. Неправилно са водоснабдени и много имоти в този район като са включени директно от напорния водопровод, вместо след водоема над селото. Та нали вашите питомци управителя-монтажник и счетоводителя моливкин са "големи капацитети". До тях се нарежда Овчарова, без проектантска правоспособност и без знания по В и К, защото е завършила обща политехника. С такива хора не се прави водна политика. Не спазвате Генералния план по В и К за общината. Кмете, дори и ти не го спази за Меричлери. Само планове ви са в главата, но не ги спазвате. Не умеете да съхранявате това което имате и бързате за нови. Добре, че по времето на инж. Николов се създаде опис на собствеността. А в счетоводния баланс на дружеството се водеха и несъществуващи помпени станции и агрегати които се заличиха. Сега в момента се води на отчет и се хвърлят много средства за ремонт на водопровода от Златополската система, който не е въведен в експлоатация по протокол или строителни книжа. Счетоводителя моливкин решава и си го включва на своя глава. Няма я прокуратурата и си правят каквото поискат. Най малкото това е голямо незнание от страна на този "финансов капацитет". Въпреки, че е пенсионер го държите на яслата, като включихте и съпруга на Дончева. Сложете млад специалист, който да разбира от тези неща. А от дружеството ревяха, че няма пари и караха работниците да излизат в принудителна неплатена отпуска. За тази работа председателя на КНСБ си мълчи защото е дупе и гащи с кликата в дружеството. Простащина!
Последни новини