33 °C

Кметът Добри Беливанов отмени трите конкурса за шефове в общината (обновена)

Кметът Добри Беливанов отмени трите конкурса - за секретар на общината, за шефове на икономическата и на административната дирекция. Това съобщиха от администрацията и допълниха, че ще бъдат обявени нови конкурси.

Скандалът с конкурсите гръмна след публикация в Haskovo.net от 3 декември, в която се изнасяха данни, че от компютъра на единия от кандидатите за шеф на администрацията – Гергана Киримова, са правени промени в протоколите на изпитната комисия. Разследването на Haskovo.net установи, че от нейния компютър са правени промени не само във файловете, свързани с конкурса за секретар на общината, но и в останалите процедури. Някои от документите пък дори са създадени на нейния компютър.

Преди публикацията на 3 декември кметът бе потърсен за коментар. Чрез своя пресцентър той заяви, че е бил изумен от изнесените данни и ще назначи проверка. Такава наистина бе назначена още в понеделник и трябваше да излезе със заключение до края на работния ден. Кметът пък бе търсен от репортери всеки ден. В понеделник той заяви, че служителите са допуснали груба грешка, във вторник – че нищо толкова драматично не се е случило, а в сряда (днес) отмени трите конкурса.

Haskovo.net припомня, че това бе втори неуспешен опит на градоначалника да проведе конкурси за висшите длъжности в общинската администрация. Първият път те бяха отменени през месец май, а малко по-късно гръмна скандалът с раздора между кмета и ГЕРБ. Малко по-късно администрацията бе напусната от двамата земестник-кметове Евгени Консулов и Милена Трендафилова, секретаря на общината Биляна Димитрова и още неколцина високопоставени служители.

Допълнение: Малко след публикуването на този материал заповедите на кмета за прекратяване на конкурсите бяха качени на официалния сайт на общината. В тях като мотив за прекратяване на процедурите се сочи освобождаването на председателя на конкурсната комисия (шефа на данъчната дирекция Румен Тинчев) по негова молба. За изнесените по-горе данни не се споменава нищо.

Тодор Кръшков


32 Коментара

Хороскоп за 16.08.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини