От х:

Днес в x:

8 °C

Кметът Добри Беливанов отмени трите конкурса за шефове в общината (обновена)

Кметът Добри Беливанов отмени трите конкурса - за секретар на общината, за шефове на икономическата и на административната дирекция. Това съобщиха от администрацията и допълниха, че ще бъдат обявени нови конкурси.

Скандалът с конкурсите гръмна след публикация в Haskovo.net от 3 декември, в която се изнасяха данни, че от компютъра на единия от кандидатите за шеф на администрацията – Гергана Киримова, са правени промени в протоколите на изпитната комисия. Разследването на Haskovo.net установи, че от нейния компютър са правени промени не само във файловете, свързани с конкурса за секретар на общината, но и в останалите процедури. Някои от документите пък дори са създадени на нейния компютър.

Преди публикацията на 3 декември кметът бе потърсен за коментар. Чрез своя пресцентър той заяви, че е бил изумен от изнесените данни и ще назначи проверка. Такава наистина бе назначена още в понеделник и трябваше да излезе със заключение до края на работния ден. Кметът пък бе търсен от репортери всеки ден. В понеделник той заяви, че служителите са допуснали груба грешка, във вторник – че нищо толкова драматично не се е случило, а в сряда (днес) отмени трите конкурса.

Haskovo.net припомня, че това бе втори неуспешен опит на градоначалника да проведе конкурси за висшите длъжности в общинската администрация. Първият път те бяха отменени през месец май, а малко по-късно гръмна скандалът с раздора между кмета и ГЕРБ. Малко по-късно администрацията бе напусната от двамата земестник-кметове Евгени Консулов и Милена Трендафилова, секретаря на общината Биляна Димитрова и още неколцина високопоставени служители.

Допълнение: Малко след публикуването на този материал заповедите на кмета за прекратяване на конкурсите бяха качени на официалния сайт на общината. В тях като мотив за прекратяване на процедурите се сочи освобождаването на председателя на конкурсната комисия (шефа на данъчната дирекция Румен Тинчев) по негова молба. За изнесените по-горе данни не се споменава нищо.

Тодор Кръшков


31 коментара

 • 1
  Су
  Супер!
  54 -55
  17:03, 6-12-2017
  Така трябва! След като има някакви съмнения е редно да бъдат отменени конкурсите. Ако някой си е мислил, че ще надхитря кмета..жестоко се лъже. Човека е шахматист-три хода поне е пред тях Градът е с теб Беливанов! А тролове, които пишат с едни и същи ключови фрази-ОМРЪЗНАХТЕ НА ВСИЧКИ!
  Хасковлии знаят кого са избрали за кмет, вашите внушения , че е стар- човека никога не е крил възрастта си и няма защо/има политици на световно ниво доста по-стари "възрастта не е порок " /, че е слабичък- въпрос на структура- божа работа, че бил пияница- ха снимайте го пиян де покажете го. Никой никога не го е виждал пиян. Не бил работил- покажете кое не е свършено -но със факти- ето днес чета стадион младост има осветление. Защо 16 години Георги Иванов не му сложи осветление? При Беливанов вече има. Не че е най-голямото чудо на света-дребна работа но е в полза на спортуващите на стадиона. И още и още манипулативни твърдения на едни среди от ГЕРБ. И най-важно ли е кой бил шеф администрация-предишната Мандаджиева си я познаваха само хората в общината- чистачките шофьорите -супер важния проблем на града..дрън дрън.Георги Иванов работи без секретар години -после взе Наско Димитров и него инкой не го познаваше -чудо голямо бил секретар.
  • Ko
   koso
   49 -23
   17:47, 6-12-2017
   Ти прочете ли въобще статията преди да започнеш да пишеш оди за възхвала за "кмета"? Заплата като пиар на общината вземаш за друго! Не за да спамиш под статии.... Иначе съм съгласен, че възрастта не е порок и че не трябва да се пишат обидни квалификации към никой. Работодателя ти обаче доста се оля, на хората им писна и това е резултата. Жалко нали? Сам си е виновен....
  • Въ
   Вън Беливанов от Хасково
   30 -38
   19:21, 6-12-2017
   Това поведение на този, така наречен кмет е нетърп... Виж коментара
  • Ба
   Бачо Иван
   20 -16
   08:42, 7-12-2017
   Какваo очаквате от един измамен човек , на който мечтата на живoта му е да стане кмет, но без да има някаква управленска програма, някаква визия за след като стане. Беливанов е вечния кандидат, същият се е кандидатирал за кмет 4 пъти (1991, 1995, 1999 и 2015 г.). Този човек е, като пиявица лепва се до силните на деня с физиономията си на страдалец и добряк, а зад тази фасада се крие един самозванец и човек лишен от морал, скруполи и доброта. За жалост капана щракна и всички се хванахме в него през 2015 г. Има вече 1,9 г. до края и нищо добро няма да се случи за община Хасково. Добри Беливанов е отритнат от всякъде, същия се превърна в персона нон грата и по национални мероприятия той е , като аутсайдер всеки бяга от него. В края на житейският си път този човек удари дъното, че и дълбае здраво надолу. Жалко за Хасково! Ако не бе голямото му его , но без грам покритие можеше да е най-успешния кмет на Хасково, защото имаше всички предпоставки да бъде такъв. Този човек трябва да влезе в учебноците, като реален пример за децата да знаят, какъв не трябва да си !


  • Ko
   kovo
   8 -9
   10:07, 7-12-2017
   На отговарящите на коментар 1: Абе уважаеми госпожи и господа критици на настоящия Кмет, не ви ли омръзна? То бива злоба , бива, ама чак пък толкова. Голямата част от граждансвото преди 2 години искаха промяна, която се случи. Всеки си има начин на работа, при този Кмет е така, а за раздора между Кмета и ГЕРБ, смо те си знаят за какво е,.
 • 2
  Кр
  Криско
  52 -33
  17:04, 6-12-2017
  Кмете, знаеш ли изобщо, че си кмет и наясно ли си с отговорностите, които имаш?
  Явно така ще я караш да няма конкурси и да си стоят твоите некадърни назначения за директори.
  Заради болната си амбиция да ги запазиш три пъти отменяш конкурси и се подиграваш с избирателите си, жителите на Хасково.
  Много бързо се самозабрави и забрави за нас, но си имай 1 на ум, ние граажданите сме тези, които те избрахме, така че започни да поемаш отговорности и се вземи в ръце!!!
 • 3
  За
  Засрами се бе!
  49 -35
  17:08, 6-12-2017
  Некадърен градоначалник, който няма никаква представа от законодателство, некадърна и измамна администрация! Беливанов, ти докара общинска администрация до най-голямото дъно, администрация , която се олицетворява с - пошлост, интриги и некомпетентност!
 • 4
  Ге
  Георги
  38 -7
  17:09, 6-12-2017
  Страшни ходове. Шах и Мат
 • 5
  См
  смешници
  51 -11
  17:14, 6-12-2017
  А,сега! Румен Тинчев набедения пишман специалист, който доведе Тексимбанк в Хасково до ниво на някоя селска каса, до тамче да се чудят Тимаджии, как да спасяват банката та този кадър къде се изсулва,като уплашен смок. Нека полицията се заеме с тези хора и се сезира,а също и да има наказание за видните административни нарушения!
 • 6
  Др
  Драгомир Мирчев
  60 -19
  17:18, 6-12-2017
  Абе хора какво става в тая община бе? Този човек не може да направи три конкурса ние искаме да управлява бюджет от 60 милиона лева. Това не е нормално. Даже вече не е и забавно. Това е опасно за града и за нас. Хич не ми пука за конкурсите на тия чиновници.
 • 7
  Ка
  Камелия
  45 -17
  17:31, 6-12-2017
  Как така винаги, когато се случи нещо нередно свързано с общината кмета никога "не знае" и "няма нищо общо". 1-2 пъти да му повярваме ама то неговото през ден стана...
 • 8
  Ми
  мима_1512574568
  46 -19
  17:36, 6-12-2017
  Града ни умира...Младите хора избягаха. Кмета изобщо не му е там мястото... Града е мръсен, главни булеварди като бул.Раковски са тъмни.Нищо не се прави в тая община. вижте град като Димитровград как се промени.... А в Хасково..нищооо
  • Ve
   Veli
   30 -21
   18:42, 6-12-2017
   Аман от лъжи! Как ще е тъмен Раковски!? Скоро минавал ли си от там? Правилния ход беше точно да се отменят конкурсите. На някой май не му изнася..
 • 9
  Ст
  Стоян
  40 -14
  18:15, 6-12-2017
  Нарочно ще се отменят конкурсите,за да могат заелите незаконно постовере си от две години да изкарат и още толкова.Карат само хората да изкарват документи и да четат съответните нормативни актове,за да се подготвят за конкурса.
 • 10
  Зн
  знаещ
  48 -10
  18:39, 6-12-2017
  Румен Тинчев - педя човек, лакът език. За нищо не става.
 • 11
  Ка
  Кажи кой
  39 -15
  18:46, 6-12-2017
  Посочи един, който става за нещо в тази Община....!
  Май-май няма, нали!?
  А истината е, че пък най не става Добри Василев Беливанов
  Самият Георги Иванов беше казал след, че това е единственият човек, който е уволнил. Е, всеки може да си направи извод!
 • 12
  Пр
  приятел по чашка
  15 -1
  19:09, 6-12-2017
  Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
 • 13
  Чк
  Чкалов
  43 -18
  20:09, 6-12-2017
  Що се кесите бе АБДАЛИ кой му издигна кандидатурата --ГЕРБ кой го избра Герберите в града които сега пищят като ухапани от крокодил Вместо всички начело с маминото синче Дилянчо да ви е срам и да навеждате главите заради лошия избор вие лаете като селски КАНДЖИ Така ще е управлението на партията ви е отгоре до долу халтаво
 • 14
  Jo
  John
  27 -9
  21:34, 6-12-2017
  Кмете, срамота, цял директор на дирекция да използвате за секретарка, да Ви набира документите на уърд, за какво плащате заплати на останалите "експерти", административната немощ на тази община е потресаваща!!!
 • 15
  Ра
  Разберете време е
  28 -10
  21:48, 6-12-2017
  Страшна работа с този неадекватен човек,кой инееститор ще дойде в нашия град.НИКОЙ.Неговите крадливи служители го побъркаха напълно,този стар,безпомощен човечеж си играе с хиляди съдби,докога ще търпим.
 • 16
  Ga
  galaxy
  10 -5
  22:07, 6-12-2017
  Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
 • 17
  Ср
  Срамота
  35 -9
  23:46, 6-12-2017
  Мина повече от половин мандат и един конкурс не можаха да организират и докарат до край. Толкова некадърно управление не в Хасково, а в света не е имало през цялата световна история. Всеки си прави в тази община, каквото иска под носа на дядото. Тази Киримова трябва не само да бъде уволнена, но и дадена на съд за фалшификация на документи. А и как така, кандидат за пост в конкурс има достъп до конкурсната документация?! Моля ви, подайте си оставката и не ни осъждайте повече на всичко това, което преживяваме всеки ден!
 • 18
  Ра
  Разберете време е
  6 -3
  04:31, 7-12-2017
  Вярно ли е.?
 • 19
  Ми
  милеещ за Хасково
  20 -8
  07:15, 7-12-2017
  Тази нощ бях на работа и искам да ви споделя колко мъчно ми беше като гледах картинката в града-глутници кучета,мръсотия,безлюдни жилища тук- там светещи,Трагедия!И като чета ,че Кмета отменил заповеди,обжалвал решения и си мисля ,само това ли прави този Кмет вече трета година,ипитам .Господине ,след като нямашсилите и възможностите защо продължаваш да закопаваш града ни? Илинякой от твоите хора ,които в момента точат пари ще кажат ами какво искате от този стар,добър и кротък човек-Нас не ни трябва такъвКмет -Ние искаме млад ,енергичен,умен,можещ.ПримерДимитровград ,който се възползва от нашета немощ!!!
 • 20
  Ет
  ЕТИКА
  12 -4
  07:17, 7-12-2017
  Никой не познаваше наско, защото беше професионалист и етичен човек! Не като тези диви свинета!!!
 • 21
  Ха
  хасковлия
  22 -13
  08:00, 7-12-2017
  Кметът такъв,кметът онакъв.А кой го избра?Ние!А кой го предложи?Малкият мавър и ГЕРБ. Г.Иванов беше "крадец"но градът просперираше. Мавърът използваше това,че Беливанов е негов избор и най-малкото което направи е ,че даде100млн.за саниране на известни на всички фирми.Да но,кметът подписваше,а парите ги прибираха Лилянов и Мавъра.В един момент му писна и кавгата беше налице.От тази разправия се стигна до там,че Цветанов и Мавъра бламираха Борисов.Естествено Хасково е вече забранена дума за ГЕРБ и резултатът го виждате.По отношение на конкурсите в общината преди да говорите и пишете за процедурата вижте кандидатите.Някой може ли да каже нещо добро за качествата на един Янко Славов?Само,че за него се знае,че лобира .....и ако успее това ще бъде най-смешното назначение в общината.Изобщо да ви имам кандидатурите и кандидатите.
 • 22
  Ве
  Вер
  21 -9
  08:01, 7-12-2017
  И кво ми го хвалите.тоя кмет, шахматист бил, три хода, пет хода напред... Като гледам така хубаво е матирал града без ходове, че повече от това не знам има ли накъде. На който кмета много си му харесва - да си го прибере вкъщи. Да не цапа на общото.
 • 23
  Ба
  Бачо Иван
  19 -10
  08:36, 7-12-2017
  Каква очаквате от един измамен човек , на който мечтата на живпта му е да стане кмет, но без да има някаква управленска програма, някаква визия за след като стане. Беливанов е вечния кандидат, същият се е кандидатирал за кмет 4 пъти (1991, 1995, 1999 и 2015 г.). Този повек е, като пиявица лепва се до силните на деня с физиономията си на страдалец и добряк, а зад тази фасада се крие един самозванец и човек лишен от морал, скруполи и доброта. За жалост капана щракна и всички се хванахме в него през 2015 г. Има вече 1,9 г. до края и нищо добро няма да се случи за община Хасково. Добри Беливанов е отритнат от всякъде, същия се превърна в персона нон грата и по национални мероприятия той е , като аутсайдер всеки бяга от него. В края на житейският си път този човек удари дъното, че и дълбае здраво надолу. Жалко за Хасково!
 • 24
  Сс
  сссссс
  18 -6
  09:38, 7-12-2017
  ХАХАХА голям смях,представяте ли си,ТРИ ,ТРИ пъти да отменяш конкурси!Защо, защото неговите хора са НЕКАДЪРНИ!!!!! Не успяха на теста,не успяха на концепциите,затова решиха да направят шашма!Ама и там не ги бива!!!!Кмете,събери си ги в един чувал и се махай с тях!!!!
 • 25
  28
  286514
  6 -3
  11:07, 7-12-2017
  Да напомни на РУО, а то пък на директора на ученическото общежитие, че е крайно време да пенсионира пом.директорката Наска, защото от много години е навършила възрастта за пенсия. Не може да се държат любовници на началнически постове, докато могат да ходят. Песионирайте я най-сетне тая властолюбива жена. Спрете интригите й и панаирите й, с които управлява, съкращава и уволнява, за да е на поста само за пари и облаги.
 • 26
  Сс
  сссссс
  9 -3
  11:53, 7-12-2017
  Кмете,и ти и тези,които ти дават акъл, сте пълна трагедия!Прочети си - няколко пъти,защото от първия път няма да разбереш-заповедите за първия конкурс и отмяната му!Пълни са с абсурди!И Христо протестира,че не е на ПЪРВО място,и ти отменяш конкурса !Е,по-голяма простотия от това няма!А,и не даваш пари за култура,но на снимките си първи!


Коментирай

За да добавите коментар, трябва да ползвате браузър с поддръжка на JavaScript или да позволите използването на JavaScript в браузъра си, ако то е спряно.
Впишете се с профила си, за да използвате разширените възможности при писане на коментари!
Екипът на Haskovo.NET ви благодари, че използвате кирилица. Отговорността за коментарите е на коментиращите. Сайтът не носи отговорност за коментарите, тъй като модераторите нямат техническа възможност да проверяват коментари 24 часа в денонощието. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта при установяването на този факт. Можете да докладвате за нередности и неподходящи коментари с иконата след "Отговор" - "Докладвай за нередност"

Във формата се използва анти-бот защитата на Google reCAPTCHA.

Видеа по темата

Хороскоп за 13.11.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини