От х:

Днес в x:

Пазарджишката болница под засилена полицейска охрана

Пазарджишката болница остава втори ден под засилена полицейска охрана. Причината е напрежението, създадено от стотици жители на циганската махала събрали се пред Спешното отделение в неделя вечер, съобщава НоваТВ.

След тежка катастрофа с техни близки, пред лечебното заведение се събрали повече от 350 души, за да поискат обяснение от лекарите за случилото се.

Д-р Дора Панчева обясни, че не е имало прояви на агресия, а униформените били повикани, защото това било задължително в подобни ситуации.

Инцидентът причина за напрежението станал между пазарджишките села Братаница и Ветрен дол. Автомобилът се движел на прав участък с над 100 км/ч. Заради високата скорост 18-годишният шофьор изгубил контрол над управлението, леката кола се завъртяла, излязла от пътното платно и се ударила в дърво.

След събирането на ромите, пред болницата веднага пристигнали около 50 полицейски служители с кучета, както и жандармерия.

В ромската махала също отричат да е имало проблеми или прояви на агресия, съобщава БТВ. Става дума за пет пострадали, близките на всеки, като отидат по 20-30 души, става 100 души. Не е имало някаква агресия, обясняват жители на махалата.

"Ако е малък случай, няма да ходя, но това е голяма трагедия, затова сме ходили - имаме уважение един към друг", споделя друг жител.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ка
    каун
    0 0
    16:04, 31 окт 2017
    Извикайте Арлин Антонов той знае рецептата за пазарджишките мангуста.
Последни новини