От х:

Днес в x:

След десетилетия безводие Маслиново ще дочака вода в къщите, довършват водопровода

Изображение 1 от 2

    Обществена поръчка за довършване на водопровода в хасковското село Маслиново обяви общината. Това е втория етап от строителството на водопровод в селото, което никога не е имало течаща вода в домовете.

    Общата стойност на поръчката е 1 163 677.18 лв. Офертите на кандидатите ще бъдат отворени на 29 ноември. Избраната фирма ще трябва да довърши вътрешната водопроводна мрежа в селото в рамките на 6 месеца.

    Това е последният етап от сагата с водата в Маслиново, която се точи повече от десетилетие. Основният водопровод бе построен преди повече от 10 години, но оттогава изграждането на вътрешни разклонения към домовете на хората се протака и отлага, въпреки многобройните протести на маслиновци. Средства за довършване на водопровода бяха залагани неведнъж в бюджета на общината, но досега този обект не бе изпълняван.

    Миналата година общината обяви поръчка за дострояване на водопровода и местните хора се зарадваха, но се оказа, че проектът е бил разделен на два етапа. Така миналото лято бяха извършени строителни дейности за над 200 000 лева, но чешмите в домовете на хората останаха сухи. Сега се извършва вторият етап от дострояването на водопровода, а след края му маслиновци ще дочакат водата вкъщи. Досега те се спасяваха с бидони и туби, а вода ползваха от единствената чешма в центъра на селото.

    Haskovo.net  

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Ne
      next
      6 -2
      10:19, 31 окт 2017
      Брей, местното население качо че ли е от маслини - черни, мазни.. Машалла!
    • 2
      Че
      Черен Петър
      2 -3
      10:27, 31 окт 2017
      Ако и ти нямаш 20 години вода, може да станеш като негър. Чакай да се изкъпят и ще видим маслини ли са, смокини ли са! Тепърва започват мъките на останалите села, докато има пари за крадене и на власт са хората, които най-добре го могат, ще има мъки.
    • 3
      Съ
      съселянин
      3 -5
      11:03, 31 окт 2017
      Горко ви селяни.Добри ще ви разкаже играта.
    • 4
      Ка
      Калпазаннин
      1 -3
      11:15, 31 окт 2017
      Добри ли ще е играча или бойковците
    • 5
      До
      Добре
      6 -6
      12:06, 31 окт 2017
      Добре, че Добрев съдейства за водата в Министерството. Ако чакате бай Добри още 2 год няма да имате вода
    Последни новини