От х:

Днес в x:

Асеновград се стяга отново за протест

    Асеновградчани отново се канят да протестират. Уреченият ден е неделя, 29 октомври, часът - 16:00, мястото - паметникът на цар Иван Асен II в центъра на града. Повод за решението се оказа съдебното разпореждане от средата на месеца съдебното производство по делото срещу 11-те обвиняеми за инцидента на язовир „40-те извора“ (между роми от кв. "Лозница" и състезатели от клуба по кану-каяк „Асеновец“) да бъде върнато на Районната прокуратура за отстраняване на процесуални нарушения. Посочените в разпореждането причини бяха, че "в хода на производството са допуснати отстраними съществени нарушения на процесуалните правила, касаещи задължителното съдържание на обвинителния акт съгласно нормата на чл.246 ал.2 от НПК".

    Как ще протече протестът и ще има ли предишните внушителни размери е рано да се каже. Темата за причините, довели възобновяването му от Йордан Тодоров, баща на две деца от спортния клуб по кану-каяк, е сред най-обсъжданите в асеновградските групи във Фейсбук. Едни са абсолютно съгласни с него, че обвиняемите може да бъдат пуснати без да получат заслуженото наказание, а други смятат, че повод за протест няма, тъй като прокуратурата вече протестира пред Окръжния съд в Пловдив връщането на делото.

    Маршрутът, по който ще преминат протестиращите, отново ще бъде паметника на цар Иван Асен II - Железния мост - Община Асеновград.

    Източник: asenovgrad.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини