24 °C

Кметът скочи на ГЕРБ в ОбС, обяви докладната им за незаконна

Кметът Добри Беливанов обяви за незаконна докладната на групата общински съветници от ГЕРБ за пренасочване на част от парите за видеонаблюдение към детско-юношеския спорт и култура. Градоначалникът изрази становището си на днешното заседание на Общинския съвет в Хасково.

В докладната съветниците предложиха от сумата за видеонаблюдение да се заделят 181 000 лв., като от тях 100 000 да се дадат на детско-юношеския спорт, а 81 000 за културна дейност – художествената галерия, Историческия музей, Регионалната библиотека, двете сдружения на културните дейци. Съображенията на парламентаристите от ГЕРБ бяха, че видеонаблюдението ще се изгради догодина, а предвидено в капиталовата програма на общината за тази година, няма да бъде изпълнено.

Беливанов обаче заяви днес, че предложения и корекции в бюджета може да прави единствено кмета, а съветниците нямат такива правомощия и обяви, че докладната е незаконна.

Още преди изказването на кмета съветници от „Коалиция за Хасково“ обявиха, че ако той не одобри докладната, съветниците ще гласуват напразно едно незаконно предложение.

Дебатите в Общинския съвет продължават. Очаквайте подробности по-късно.

Haskovo.net


21 Коментара

Хороскоп за 23.09.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини