От х:

Днес в x:

13 °C

Хасковлия се потроши на тротоара в снега и осъди общината

Хасковлия, който падна на заснежен тротор, осъди община Хасково. Кметството трябва да му изплати обезщетение в размер на 2000 лева за нанесените неимуществени вреди, реши Хасковският районен съд.

На 1 февруари тази година 51-годишният мъж паднал на тротоара на бул. “Освобождение“, придвижвайки се пеша в посока центъра на Хасково. Тротоарът бил непочистен и заледен вследствие на падналия сняг, който натрупал 40 см покривка. По проправената пътека можело да се движи само един човек. След магазина за детски стоки, на тротоара между ул. “Козлодуй“ и бул. “Освобождение“ Димчо Д. се подхлъзнал и паднал. При падането десният му крак изхрущял и той усетил остра и пронизваща болка. Тъй като не можел да се изправи сам, му помогнал мъж, който го вдигнал и го придружил до болницата.

След прегледи е установено, че десният му крак е счупен. След гипсирането му мъжът се придвижвал трудно и се наложило съпругата му и дъщеря му да се грижат за него. Още преди контузията си Димчо бил подал документи за започване работа като охранител. Една седмица след инцидента от фирмата му се обадили, за да постъпи на работа, но тъй като бил с гипсиран крак, не го назначили

Според Закона за пътищата общината трябва да организира поддържането на тротоарите. В тази връзка гражданинът завел дело срещу кметството в качеството му на отговорник по почистване на снега от тротоара.

От общината не са представили от отговор на исковата молба и не са изпратили представител по делото.

Така съдът се произнесъл в полза на ищеца и е уважил част от общата му претенция, която била в размер на 15 000 лева. Решението не подлежи на обжалване.

Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ха
    ха така
    18 -1
    11:53, 25 окт 2017
    Пак продължавайте да не чистите.Обяснете ни колко е било изчистено.Да, ама не
  • 2
    Аз
    аз
    22 -1
    12:31, 25 окт 2017
    То хубаво че човека си е потърсил правата, ама е редно и ОТГОВОРНИЯ общински служител да си отнесе наказанието че да нестрада общинския бюджет набран от нашите джобове
Последни новини