20 °C

Прокуратурата отказа да разследва подписа-печат на кмета Добри Беливанов

Районната прокуратура в Хасково отказа да образува досъдебно производство, в което да разследва подписа-печат на кмета Добри Беливанов. Това е станало с постановление на обвинителя от Районна прокуратура Емилия Генова.

Сигналът в прокуратурата бе поданен от председателя на Общинския съвет в Хасково Таня Захариева. Нейните съмнения се породили от факта, че в документа за удължаване с един ден на годишен платен отпуск - за 29 септември, имало подпис на Беливанов, а градоначалникът бе в чужбина от няколко дни. При внимателно вглеждане в документа Захариева установила, че навярно става дума за подпис-печат. В нея възникнали съмнения че е възможно и други документи да са били парафирани с този печат, без знанието на кмета Добри Беливанов.

В хода на прокурорската проверка обаче се установило, че на 27 септември кметът се обадил в общината от чужбина и съобщил, че поради технически причини няма да успее да се върне на работа на 29 септември, за когато бе насрочена и сесия на Общинския съвет. Затова от отдел “Човешки ресурси” в администрацията изготвили документа за удължаване на отпуска му с един ден, който бил подпечатан от техническия секретар Мария Спилкова. Тя положила подписа-печат след като лично разговаряла с кмета и той потвърдил, че отпускът му трябва да бъде удължен с един ден.

В обясненията си Добри Беливанов посочил, че този подпис-печат се намира при техническия сектетар и се ползва главно при раздаване на грамоти и награди. През останалото време бил под ключ.

Прокуратурата намира, че в дадения случай не се налага намеса на държавното обвинение и по-нататъшно разследане на случая.

Постановлението подлежи на обжалване пред Окръжна прокуратура.

Тодор Кръшков


16 Коментара

Хороскоп за 24.09.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини