От х:

Днес в x:

Одобряват общия устройствен план на Димитровград?

    Общият устройствен план на Димитровград ще бъде разглеждан на извънредна сесия на Общинския съвет на 1 ноември - сряда. Една от точките в дневния ред е одобряване на окончателния проект на плана, изготвен от проектантски колектив ДЗЗД „Обединение „План Димитровград” по договор с Общината.

    Очакванията са плана да определи стратегическото развитие на града в следващите 20-25 години. Според изискванията на Закона за устройство на територията, Общият устройствен план е изготвен в две фази – предварителен и окончателен. Повече детайли за Общия устройствен план - на страницата на Община Димитровград.

    Междувременно в четвъртък - 26 октомври Общинският съвет ще проведе редовната си октомврийска сесия. В проекта за дневен ред влизат 16 точки.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Az
      az
      2 -1
      20:12, 24 окт 2017
      А бе еййй мишоци какви 25 години кви 5 лева -то до тогава няма да има хора бе,*** ти и стратегиите
    • 2
      От
      От
      3 -1
      20:29, 24 окт 2017
      От простаци стратегии да искаш. Кой от общинският съвет разбира от Общ устройствен план? Трябва да изиска мнения от Комисията по строителство, но като гледаме и там положението е катастрофално. Председател и секретар на тази комисия са хора слабо запознати с нормативната уредба и въобще какво се разбира под общ градоустройствен план. Да вземем секретаря на тази комисия, която е организатор на всичко в строителството и понятие си няма от това. Слаб главен архитект, който мисли само за обекти с конфликт на интереси. Кой от тях разбира от демографски срив, като ги няма хората какво стратегическо развитие ще има. Нали направихте големи инвестиции за евтина работна ръка и на това се гордеете, но в тях да работят вашите деца.
    Последни новини