От х:

Днес в x:

Петър Ганев призова съветниците да се противопоставят на молба от НКЖИ

Да се гласува „против“ молбата на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ) за преминаване на трасе през земеделска земя от землището на община Първомай, призова общинския съветник Петър Ганев.

На предстоящата сесия на ОбС – Първомай старейшините трябва да гласуват предложение на кмета Ангел Папазов за съгласие за преминаване през земеделски земи, собственост на Община Първомай, във връзка с „Изменение на Подробен устройствен план – Парцеларен план на землището на с.Караджалово, община Първомай, обл.Пловдив”, за реализацията на проект: „Реконструкция и електрификация на железопътната линия Пловдив-Свиленград и оптимизиране на трасето за скорост 160 км/ч”.

Молбата от НКЖИ е постъпила на 10.10.2017 година, но е съгласувана още през 2011 с ОбС – Първомай. Промените се налагат, за да се осигури необходимия сервитут на релсовия път в района на гара Караджалово. Земите, през които се минава са със статут или на изоставени ниви, или пасища, или ведомствени пътища.

Посочените мотиви в докладната на кмета са единствено реализирането на проекта. Петър Ганев, обаче счита, че това е удобен момент да бъде затруднена работата на НКЖИ, да им бъде показано, че ОбС – Първомай не е доволен от поетите и неизпълнени от тях решения.

"Като избрани от гражданите на Първомай, ние сме длъжни да заявим, че тези граждани очакват обещаното от НКЖИ!“. Само след няколко дни предстои митинг, заради излъганите надежди на мнозина, че ще бъде построен прокар. „Железопътна инфраструктура“ се отметна от идеята за построяване на още една връзка между Северен и Южен Първомай и според общинския съветник, това е удобният момент на господата от Националната компания да им бъде показано какво е мнението на хората от града.

Докладната беше разгледана в Комисията по правни въпроси. На обсъждането присъстваха 4 от членовете ѝ. С 2 гласа „за“, 1 „против“ и 1 „въздържал се“, материалът беше отхвърлен. Предстои предложението да се разгледа на сесията в петък – 27 октомври, Аот 17.30 в Пленарна зала.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Нк
    НКЖИ
    9 -6
    11:08, 25 окт 2017
    Петър Ганев може квото си иска да предложи НКЖИ няма спирачка всичко ще си стане со кротце со благо както е било до сега. Даже НКЖИ може и магазина на ДикоФФ да окупира за сервитут както и язовира на Ганев и пак нищо няма да се промени тия двата войводи не разбраха че с действията си само лъжат себе си никой не им вярва дори и НКЖИ. Те са пишман революционери като предишните партизани затова няма нужда да се напъват да не се изтърват
  • 2
    ИР
    и рибар съм и.....съм
    8 -4
    14:46, 25 окт 2017
    Петър бай Ганев, пак хвърля стръв за шарани и червеноперки.Нека изборите започнат сега.
  • 3
    Пъ
    Първолак
    14 -2
    18:35, 25 окт 2017
    Първомай има ОСЕМ прокара и повече не ни са нужни и да разплакваме още граждани с отчуждаване и присвояване от други.Не искаме струпване на автомобили в центъра и тирове от чужбина за Турция и Гърция. и обратно.Сега центъра принадлежи на пешеходците и така да си остане.Това искат хората. от гр. Първомай.
  • 4
    Жи
    Жител
    10 -1
    23:49, 25 окт 2017
    Стига с този прокар! Янко Диков да си гледа кесаплъка, а Ганев го видяхме,че не става нито за кмет нито за съветник. Да вкараш движението в центъра на града е безумие и не е нужно на никой.
  • 5
    Пе
    Пеньо Запрянов
    1 0
    08:16, 29 окт 2017
    Лични обиди и странни имена, на хора които им харесва некадърници да могат да ги управляват, за да мрънкат в къщи. Относно подлезите и прокара, проблем е самата промяна на намеренията и безумиците на построяване без да се съобразяват! Това обсъждане трябваше да се проведе когато му беше времето и това трябва да се разследва наистина!
Последни новини