21 °C

Петър Ганев призова съветниците да се противопоставят на молба от НКЖИ

Да се гласува „против“ молбата на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ) за преминаване на трасе през земеделска земя от землището на община Първомай, призова общинския съветник Петър Ганев.

На предстоящата сесия на ОбС – Първомай старейшините трябва да гласуват предложение на кмета Ангел Папазов за съгласие за преминаване през земеделски земи, собственост на Община Първомай, във връзка с „Изменение на Подробен устройствен план – Парцеларен план на землището на с.Караджалово, община Първомай, обл.Пловдив”, за реализацията на проект: „Реконструкция и електрификация на железопътната линия Пловдив-Свиленград и оптимизиране на трасето за скорост 160 км/ч”.

Молбата от НКЖИ е постъпила на 10.10.2017 година, но е съгласувана още през 2011 с ОбС – Първомай. Промените се налагат, за да се осигури необходимия сервитут на релсовия път в района на гара Караджалово. Земите, през които се минава са със статут или на изоставени ниви, или пасища, или ведомствени пътища.

Посочените мотиви в докладната на кмета са единствено реализирането на проекта. Петър Ганев, обаче счита, че това е удобен момент да бъде затруднена работата на НКЖИ, да им бъде показано, че ОбС – Първомай не е доволен от поетите и неизпълнени от тях решения.

"Като избрани от гражданите на Първомай, ние сме длъжни да заявим, че тези граждани очакват обещаното от НКЖИ!“. Само след няколко дни предстои митинг, заради излъганите надежди на мнозина, че ще бъде построен прокар. „Железопътна инфраструктура“ се отметна от идеята за построяване на още една връзка между Северен и Южен Първомай и според общинския съветник, това е удобният момент на господата от Националната компания да им бъде показано какво е мнението на хората от града.

Докладната беше разгледана в Комисията по правни въпроси. На обсъждането присъстваха 4 от членовете ѝ. С 2 гласа „за“, 1 „против“ и 1 „въздържал се“, материалът беше отхвърлен. Предстои предложението да се разгледа на сесията в петък – 27 октомври, Аот 17.30 в Пленарна зала.

Теодора Кирякова


5 Коментара

Хороскоп за 21.09.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини