От х:

Днес в x:

Майка: Не доставят бутилирана вода за децата в „Любен Каравелов“

Изображение 1 от 4

    В хасковското ОУ „Любен Каравелов“ не раздават бутилирана вода на учениците, за разлика от всички други училища в града. Това сигнализира майка на дете от училището, която пожела да остане анонимна с цел да избегне негативно отношение към детето си.

    За липса на доставка на бутилирана вода потвърдиха и други родители, както и деца от училището, които бяха излезли в двора в междучасието днес.

    Директорката „Любен Каравелов“ Сашка Бакшишева не отрече информацията. Тя поясни, че получили писмо по електронната поща от община Хасково на 6 октомври. В него пишело, че остава в сила заповедта на кмета за доставка на бутилирана вода за учениците, заради лошото качество на питейната от чешмата. Заради множеството писма и ангажименти в началото на учебната година обаче писмото било отворено едва миналата седмица. „Вече съм поръчала вода“, каза Бакшишева. Тя допълни, че още днес по обяд очаква доставката на 1008 бутилки, които ще стигнат до сряда за всичките 320 ученици. А в сряда ще бъде доставена и за оставащите два дни от учебната седмица.

    Сашка Бакшишева призова родителите, когато имат някакви претенции и проблеми, да се обърнат първо към ръководството на училището.

    От община Хасково казаха, че при тях не са постъпвали сигнали за липса на доставка на вода в училищата.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (14)

    • 1
      Ре
      Рени
      20 -1
      12:51, 23 окт 2017
      Еявно проблема си е в училището, и директорката си е признала, че не са обърнали внимание на писмото. Що пак месите общината не знам
      • Гр
        гражданина
        13 -1
        15:28, 23 окт 2017
        ми месим общината, защото нали от там се праща водата. едва ли не са забелязали, че в това училище не се доставя вода....
    • 2
      Це
      Цецо_1508755372
      9 0
      13:42, 23 окт 2017
      Щом се раздава вода в училищата не трябва ли такава да има и за детските градини?Всеки месец ни събират по 1лв за вода.
      • За
        запознат
        10 -2
        14:08, 23 окт 2017
        Има заповед на кмета и за децките градини нямат право да ви събират пари.Подайте жалба
    • 3
      //
      //////
      11 -2
      14:37, 23 окт 2017
      много добро оправдание,не мислите ли....добре,4е не е било нещо спешно- важно,че можеше и да не го отворят и про4етат....срамота!!!!!!ако не се бяха обадили,можеше и до година,всички др знаят само тука ни 4ули ни видяли ни разбрали.......
      • 12
        1234_1508763847
        18 -6
        16:04, 23 окт 2017
        То в другите училища като носят, никой не я пие, а само се пръскат с нея учениците. Пари на халос.
      • Не
        Незапознат
        6 -1
        16:06, 23 окт 2017
        На пръв поглед изглежда като оправдание но всъщност нещата са си точно така.Те винаги се степенуват от важни към търпящи отлагане.Раздаването на вода е наложен със заповед приоритет който както виждаме в това училище неволно са пренебрегнали.Което не е оправдание но не трябва от мухата слон да се прави.Когато започна доставката на бутилирана вода по училища и градини масово се недоволстваше защо е една марка а не друга.Мина време нещата се поуталожиха и добиха смисъл едва ли не като задължителна даденост.Колкото и всякой да се стреми да дондурка децата в едно училище има моменти в които не успява напълно да се справи с това.Точно и за това е призива на директорката при проблеми да се търси първо училищното ръководство.
    • 4
      Ro
      Roditell
      6 0
      15:47, 23 окт 2017
      В ДГ " Иглика" 17 също не дават вода...
    • 5
      Ех
      Ехаа
      6 -5
      16:28, 23 окт 2017
      Как ще спрат да носят Бачково-лично Балканджията проверява, щото от там цоцат парички. Смятайте: 10 000 бутилки на ден по 0.03 =300.Еее,ще трябва да си го делят на две с бай Дробен, нали той сътвори този скандал, за да изкривяване. Ааааа и това е само 0.5 литра по училищата, ами другите разфасовки... Хранете ги народе.... тия, които държат ключа на общината.
    • 6
      Ма
      майка
      16 -1
      16:35, 23 окт 2017
      Дори и да зареждат вода,моето дете,не пие тази вода понеже има ужасен вкус,близък до чешмяната! И си и слагам бутилка с вода!
      Ако зареждат нека поне да става за пиене!
    • 7
      12
      123
      12 -10
      16:54, 23 окт 2017
      Училището е много добро,подготовката е на ниво,много добри педагози,учтиви и обичащи децата,което е рядкост в наше време! За водата не е от най—хубавата,не е целта да я има а и да става за пиене, и може би затова директорката е преценила да не я зарежда,а по—добре децата даси носят! По—добре да пият хубава вода,отколкото боклук. За храната същото се отнася!
    • 8
      35
      356
      6 -9
      19:16, 23 окт 2017
      Какви ги говорите за училището, явно не знаете какво е било преди, затова са и толкова малко учениците там, щото е много добро.Тази директорка го съсипа.Има училища, не им стигат стаите, а в това цял етаж пустее. Това е най-новата база от всички училища в Хасково и най занемарената.Добре, че преди две години се сетиха да ремонтират тоалетните, че децата ги беше гнус да ходят до тоалетна.Директорката е в такава летаргия постоянно, незнам как я държат и кой я толерирабтолкова години.Педагози има добри, ама са в началния курс.В горния курс има и учители, който са за проверки от инспектората.Трябва да минат на опреснителен курс" Що е то педагог"
    • 9
      Sy
      sysedka na dqdo
      4 0
      07:29, 24 окт 2017
      Как може да давате тази отвратителна вода на децата при толкова много розови води,или печалбата е голяма за двамата командващи.Защо
      не направите презентация на водите директно от производителите в присъствието на родителски актив.О това разбира се ,че няма да го одобрят ЗАЩОТО ЩЕ СТАНЕ МНОГО СВЕТЛО.Как така зам,енегов съсед и роднинаи продава тази вода ,но чрез друг.Това общинско управление е-артисти пред нас гражданите и 'добричкия' си пълни джоба с черничкия на наш гръб.
    • 10
      15
      156
      4 0
      09:51, 24 окт 2017
      Как може да категоризирате училището по броя учениците,това не значи,че обучението и изискванията са по-малки от децата! Лошото е когато родителя има по-големи амбиции от детето.Моето дете завърши там и в момента съм горда майка с постиженията на детето си,откъм знания,амбиции! Много по-спокойно няма тормоз откъм децата,нито ударени,обидени и прочие.Това,че на някой училища им е излезнало име и са на центарално място в града е напълно нормално да има прилив на деца, и са претъпкани с деца не значи,че са елитни или дават по-добро образование! Респект към всички учители,които все пак учат децата ни. Драги родители материала навсякъде един и същ!
    Последни новини