От х:

Днес в x:

8-годишната Павела Занева подреди цигуларите в театъра

    42-те музикални дни „Проф. Недялка Сименова“ и международният конкурс за цигулари бяха открити официално днес в ДКТ „Иван Димов“ в Хасково.

    Приветствие към гостите отправи кметът Добри Беливанов. Той подчерта, че провеждането на проявата за 42-ра година, подсказва, че Хасково има нужда от нея и тя ще се провежда и в бъдеще. Беливанов изрази увереност, че ще бъдат открити нови звезди на сцената и пожела успех на всички.

    В рамките на три дни на сцената в театъра ще излязат 21 изпълнители от 8 държави. Техните изпълнения ще оценява жури с председател проф. Ангел Станков.

    Днес беше изтеглен и жребият от най-малката участничка – 8-годишната Павела Занева от София. Първи пред публика ще се изяви Александър Цветанов от Варна.

    Награждаването на лауреатите в отделните категории е в неделя - 22 октомври, от 15 часа. Тогава свои награди ще връчи и световноизвестният музикант Веско Ешкенази. Той ще избере един от всички 21 участници в конкурса за свой майсторски клас. Самият Веско Ешкенази ще вземе участие в гала концерта след връчването на наградите.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Me
      Meloman
      7 -3
      13:31, 20 окт 2017
      Ехеее виж ти и без Милена Трендафилова се случвали нещата.Всъщност и преди нея след като за 42 път стават тия музикални дни.
      Адмирации за прекрасната програма, видях афиша /беше добре да го пуснат тука след статията /.
      Успех на тези прекрасни млади хора!
      • Ме
        Меломанка
        1 -1
        20:49, 20 окт 2017
        Да, и без лудата Венета Въжарска нещата са се случвали, цели 42 пъти! Празна зала, само с баби и дядовци! Доктор Ливаин събра наборите да поспат малко в театъра! Хах аха ах
    • 2
      E
      E
      4 -7
      13:41, 20 окт 2017
      Вероятно, обаче, точно тя има заслугата, би трябвало да Ви е ясно, че програмата и организацията въобще са се случили преди нейното напускане!
    • 3
      Е2
      Е2
      8 -3
      14:10, 20 окт 2017
      Да бе да, по-скучни програми от времето на въпросната не е имало никога. Време е културата да се оглави от компетентни и знаещи хора,не от аматьори.
      • E
        E
        2 -3
        14:19, 20 окт 2017
        Вероятно за Вас думата оркестър, например, има неясно значение! В този случай Ви разбирам прекрасно! Скучно е понеже няма иху аху и щракане с пръсти!

    Още новини

    Последни новини