От х:

Днес в x:

В обновена кухня приготвят топъл обяд за 400 потребители на социалния патронаж

    Приключи обновяването на кухнята на Домашния социален патронаж в Димитровград, информираха от Общината. То бе осигурено по проект, а стойността му е  29 940 лв. Основната част от сумата - 26 946 лв. е предоставена от Фонд „Социална закрила”, а останалата - 2 994 лв. -от бюджета на Общината. Ремонтът на патронажа продължи 4 месеца.

    Новото оборудване включва четири електрически готварски конвектомата, които имат душове за измиване към тях. Закупени са електрически хокер, един метален, стабилен стилаж за посуда и 20 броя тави.

    Новите уреди са високотехнологични и енергоспестяващи, с тях храната се приготвя по-бързо и по-качествено, обясни управителят на Домашния социален патронаж Данчо Грозев. Той разказа, че старите печки, с които се работи в партонажа са над 40-годишни. 

    В момента в домашния социален патронаж се приготвя храна за общо 400 потребители. 265 от тях са възрастни хора и лица с увреждания, които получават ежедневно храна. Други 116 души ползват услугата по проект „Осигуряване на топъл обяд в Община Димитровград”, а 17 са потребителите по проект „Обществена трапезария” към КНСБ. 

    Напливът от желаещи да получават топла храна е голям, обясни Грозев. Към момента близо 50 души са изявили желание да ползват услугата и чакат ред.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини