От х:

Днес в x:

Мним директор на полицията в Хасково пробва да измами екс шеф на ОбС

    Телефонен измамник, представящ се за директора на ОД на МВР в Хасково комисар Ангел Цанков, пробва да измами бившия председател на Общинския съвет Делян Делчев.

    Мошеникът се обадил на служебния телефон на ресторант “Орфей” днес по обяд, слушалката вдигнала управителката Ива Буджашка. Мъжът се представил като комисар Ангел Цанков и с нетърпящ възражение глас съобщил, че това е наговият личен номер и шефът на фирмата трябва да му се обади незабавно.

    “Звучеше нагло, заповеднически. Като човек със самочувствие. Не познавам шефа на полицията, нито пък разпознавам гласа му. Затова се обадих на шефа и му предадох разговора, както и телефонния номер”, разказа младата жена.

    Делян Делчев пък звъннал на истинския Ангел Цанков и измамата лъснала.

    “За четвърти път използват моето име в опит за телефонни измами. Първите три пъти в местни хотели, днес в ресторант”, разказа автентичният Ангел Цанков. “Измамниците се представят с моето име и искат услуга – да се намери преводач от турски, английски или друг език, който да превежда на задържани лица. Понякога шефът на фирмата прехвърля разговора на свой служител, а измамникът се опитва да спекулира с думата “превод”. В разговор със съответния служител пренасочва значението от превод от някакъв език към паричен превод. Ако уловката не сработи, иска да му пуснат ваучер. Казва: “Задържаният няма лимит в телефона, пусни ми един ваучер за 50 лева да разговаря с преводач”. В никой от четирите случая измамата не е минала”, уточни Цанков. По думите му в малък град като Хасково хората се познават и подобна измама трудно би минала.

    Делян Делчев пък си направил удоволствието да се обади на телефонния измамник, но разговорът се изродил в заплахи за саморазправа от страна на мошеника, който разбрал, че е разобличен. Делян Делчев, разбира се, не му останал длъжен.

    Комисар Цанков допълни, че се работи по разкриване на опитите за измама, свързана с неговото име. “В такива случаи обаче измамниците веднага изхвърлят не само картите, но и телефоните и е трудно да се стигне до тях”.

    Шефът на полицията уточни още, че полицията работи с лицензирани преводачи и е абсурдно той да търси такива по хотели и ресторанти. “Борбата с телефонните измами не става с хвърляне на пари през терасата, а с незабавно обаждане или на тел. 112, или на познат полицейски служител, или в районното управление на МВР”, призова Ангел Цанков.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ма
      мастикаджия
      25 -1
      21:43, 19 окт 2017
      Абе публикувайте телефона на истинския шеф на полицията ,да можем да му звънкаме и ние ако имаме зор.
      • Xm
        xm
        2 0
        11:35, 20 окт 2017
        :) :) :)
    Последни новини