От х:

Днес в x:

Отличиха трима медици за „Лекар на годината“ в Хасково

    Медиците с номинациите „Лекар на годината“ бяха наградени днес на официална церемония в МБАЛ-Хасково днес - Ден на св. Иван Рилски Чудотворец и празник на българския лекар. Тримата специалисти са отличени от Управителния съвет на Районната лекарска колегия в Хасково с председател д-р Николай Колев.

    Управителния съвет на РЛК реши да номинира медици в три от петте категории. „След обсъждане са избрани лекарите, които са дали, дават и ще дават своите сили, знания и умения за запазване на най-ценното – здравето на хората“, каза д-р Николай Колев. Тримата отличени медици получиха почетен знак на Българския лекарски съюз и грамота, както и икона на свети Мина. В новосъздадената категория за лекари-специализанти, новозавършили в предходните 3 г. - „Ти си нашето бъдеще“ д-р Диляна Дончева. Тя е завършила Медицинския университет във Варна през 2013 г. Сега е лекар-специализант по нервни болести към Медицински университет-София с практическа база МБАЛ-Хасково в Неврологично отделение. Младата специалистка ще си получи отличието на тържествена церемония тази вечер в София, заедно с представителите на всички 28-те областни в страната.

    В категория за "Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на дадена специалност” отличие получи педиатърът д-р Ирина Марчева. Тя е специалист по детски болести, дългогодишно завеждащ Второ поликлинично отделение в Хасково (бившата Втора поликлиника) до 2000 г. От тогава до сега работи на индивидуална педиатрична практика.

    В категория „Отличен лекар от Районните лекарски колегии” номинация получи д-р Стефка Христова, която беше дългогодишен началник на АГ отделението в Хасковската болница.

    Директорът на болницата д-р Георги Гелов поздрави номинираните медици и им връчи по букет цветя.

    На церемонията в хасковската болница присъстваха зам.-директорът на болницата д-р Иван Иванов, зам.-областният управител д-р Стефка Здравкова, шефката на РЗИ-Хасково д-р Соня Димитрова и други лекари.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      Ма
      мастикаджия
      18 -5
      14:06, 19 окт 2017
      Гелов кво се кипри там?Да му връчат снимката на момчето ,дето умори преди три месеца!
    • 2
      Др
      Др Андонов
      21 -1
      15:47, 19 окт 2017
      Благодаря на Господ че има лекари като Д-р Марчева!
    • 3
      Ди
      Димитър
      17 -2
      16:01, 19 окт 2017
      Доктор Марчева заслужава тази награда. Тя е отличен специалист. Вече рядко се срещат лекари като нея. Тя е от старата школа и наистина си разбира от работата. Да е жива и здрава още дълги години. Другите лекари не ги познавам и не мога да коментирам дали са заслужили отличията си.
    • 4
      Си
      Силвия
      12 -1
      19:25, 19 окт 2017
      Поздравления за наградата на д-р Христова! Много добър и човечен специалист.
    • 5
      (нерегистриран)
      0 -1
      16:24, 21 окт 2017
      Най-добрите лекари в град Хасково са: Д-р Анатоли Млъзев-кожни болести и Стоянка Прямова-алерголог
    • 6
      Ми
      миткова
      0 0
      16:17, 17 мар 2023
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    Последни новини