От х:

Днес в x:

Сгъваемият смартфон на ZTE вече е факт

ZTE представи официално новия си сгъваем смартфон Axon M. Моделът много наподобява преносимата гейминг система Nintendo DS, като изключим липсата на бутони и стикове за управление. Axon M е с дебелина 12,1 мм, а двата дисплея са свързани чрез 180-градусова панта, която се простира по цялата дължина на екрана. Благодарение на този подход към дизайна, устройството се разгръща и можете да ползвате два дисплея. Основният екран, който се ползва при затворено състояние на смартфона, е с диагонал 5,2” и резолюция  1080p. При разгръщане и добавяне на втория екран със същите параметри, получавате един дисплей с диагонал 6,75”, съотношение на страните 8:9 и резолюция 1920 x 2160 пиксела. За съжаление в това състояние екранът е с видима лента по средата.

ZTE Axon M работи под операционна система Android 7.1 Nougat, а двата екрана могат да функционират заедно в няколко режима. В Dual Mode те работят самостоятелно с резолюция от 1920 x 1080 пиксела, Extended mode слива екраните в един дисплей, Mirror mode показва едно и също съдържание на двата екрана, а последният стандартен режим активира единствено основния екран. Останалите характеристики на модела включват чипсет Snapdragon 821, 4GB RAM, 64GB разширяема памет, батерия с капацитет 3180 mAh и 20MP камера.

Освен това са налични още 3,5 мм жак за слушалки, USB Type-C порт и двоен говорител. Налична е само една камера поради дизайна на устройството, но тя може да функционира и като предна камера, тъй като все пак става дума за сгъваем дизайн с два екрана. Моделът ще се предлага първо в САЩ, а по-късно би трябвало да се появи  в Китай, Европа и Япония. Очакваната цена в САЩ, където Axon M ще се появи през следващия месец ексклузивно в мрежата на AT&T, ще е около 725 долара.

Източник: mobilebulgaria.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини