От х:

Днес в x:

35 изпълнители идват в Димитровград за Младежкия джаз фестивал

    Домакин на традиционния Младежки джаз фестивал ще бъде Димитровград от 23 до 25 октомври включително. Събитието дава възможност за изява на млади джаз музиканти и певци от цялата страна. В тазгодишното издание ще участват 35 изпълнители от Хасково, Стара Загора ,Казанлък, Пловдив, Добрич, София и Димитровград.

    Началото ще бъде поставено на 23 октомври от 18:00 часа в Камерната зала на КДК. Акустично джаз трио -Димитровград подготвя концерт, постевен на 70-годишнината на града и с участието 7 солисти.

    Предвидени са отново образователни джаз концерти пред ученици в ПМГ "Иван Вазов", ПЕГ "Д-р Иван Богоров" и СУ "Васил Левски". Съпътстваща проява ще бъде откриването на фотоизложба под надслов "Джаз образи". Тя е планувана за 17:30 часа на 23 октомври в зала "Асен Крайшников". На 24 октомври от 16:00 часа отново в КДК ще има прожекция на полския филм „Комеда,Комеда".

    Събитието е част от Есенния салон на изкуствата в Димитровград и е по инициатива на Общината и Акустично джаз трио. Пълната програма на джаз фестивала - вижте в снимките към материала.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини