От х:

Днес в x:

Славейковци набраха за лечението на Габи 7 011 лв.

    7 011 лв. бяха набрани по време на благотворителния базар в помощ на второкласничката Габи от ОУ "П.Славейков".  Инициативата се състоя в двора на училището днес по обяд и бе под надслов  „Бъдеще за Габи“.  На специални маси деца, учители и родители продаваха сладкиши, сувенири, рисунки, украси, бижута и др., с които подкрепяха каузата за лечение на момиченцето.

    То се е родило с увреждания, които й пречат да ходи. Докато прави рехабилитациите и терапията за раздвижване се появява тумор на гръбначния стълб. Следват две операции за отстраняването му, които са неуспешни. Предстои трета в Германия, като за целта са нужни над 10 000 евро. Сумата е непосилна за семейството на Габи

    Паралелно с базара, славейковци подготвиха и музикална и танцова програма, в която се изявиха талантите на училището. Проведе се и благотворителна фотосесия, парите от която също отидоха за лечението на второкласничката.

    Идеята за благотворителното начинание тръгва от класа на Габи с ръководител Мариана Цукова. Тя разказа, че от миналата година те набират средства в помощ на момиченцето, а начинанието е променило децата в положителна посока.

    "Стремим се да правим добро и да помагаме, защото никой не е застрахован от подобно нещо", каза още класният ръководител. Според нея, важно е децата от малки да развиват своята съпричасност.

    "Дадохме урок по добро, днес всеки един от вас сътвори чудото на добротата. Важно е, че подаваме ръка на Габи в този труден момент и тя има нашата любов", обърна се към славейковци директорът на училището Снежана Ангелова.

    Децата пожелаха на Габи успешно лечение и да се сбъдне мечтата на близките й - да проходи.

    Ако желаете да помогнете на Габи, ето банковата ѝ сметка:

    IBAN: BG25 RZBB 9155100 8539080

    BIC: RZBBBGSF

    Габриела Валентинова Атанасова

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Видеа по темата

    Последни новини