От х:

Днес в x:

Куп медали за гимнастичките на „Юнак“, родители се жалваха от мизерната зала

    Куп медали спечелиха момичетата на хасковския клуб по гимнастически спортове „Юнак“ от третия турнир „Седемте тепета“ в Пловдив. В надпреварата участваха общо 24 състезателки от местния клуб, които спечелиха общо 26 медала. Някои от гимнастичките имат по няколко отличия.

    Едни от най-добре изявилите се на турнира са Кристин Кръстева с 5 медала – два златни, два сребърни и бронзов, както и 4-годишната Цвета Тодорова, която също има 5 медала. Габриела Тенчева спечели златен медал, а Цвета Тодорова – бронзов. Останалите деца също имат по няколко медала.

    След две седмици четири от състезателките на „Юнак“ ще участват в Международен турнир в Благоевград.

    Междувременно майки се жалваха от лошите условия на зала „Юнак“, в които тренират децата им. „Децата тренират в мизерни условия и въпреки това носят медали и прославят града. Долкокото знам залата е общинска собственост, но Общината не се грижи за собствеността си“, пише в читателски сигнал Рада Димитрова.

    Други родители поясниха, че покривът на залата тече, навсякъде има падаща мазилка, дограмата не е сменяна никога.

    От СКГС „Юнак“ заявиха, че имат сключен договор за ползване на залата под наем. В момента в клуба тренират около 80-90 деца, но заради това, че през зимата нямало отопление, родителите спирали децата си да тренират, тъй като боледували често. „Зимата залата не се отоплява. Имаме два климатика, но те почти не работят“, каза едната от треньорките Димитрия Алексиева. Тя допълни, че зимата в залата било по-студено, отколкото навън. Освен това Алексиева каза още, че пуснала две докладни в общината за изграждане на трап в залата и имали уговорка експерти да направят оглед на мястото.

    От община Хасково заявиха, че са запознати със състоянието на зала „Юнак“ и е предвидена за ремонт. Предстои обявяване на обществена поръчка за ремонт на покрива, заявиха от администрацията. От там допълниха, че предвид процедурите по Закона за обществени поръчките дейностите биха могли да започнат най-рано през зимата. При обжалвания обаче ремонтните дейности могат да се отложат за след половин година.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Чо
      Чобанина
      6 0
      07:40, 17 окт 2017
      Браво момичета, само напред и нагоре !!!
    Последни новини