От х:

Днес в x:

Езиковата нае учители от Испания, Англия и Германия

    Петима учители от Испания, Англия и Германия започнаха да преподават в часовете по чуждоезикова подготовка в Езиковата гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ в Хасково. Преподавателите бяха представени от директора на школото Деян Янев днес.

    Трима от тях ще преподават испански език – Тереса Мартинес, Хулиа Иглесиас и Тамара Падрон, която ще обучава възпитаниците в школото за втора поредна година. В часовете по английски език влиза Фейт Браун, а Рике Плентер преподава немски език. Петте учителки и помощник-учителки са наети в гимназията по различни програми след проведени конкурси. Някои от тях имат и трудови договори за цялата учебна година.

    Петте преподавателки споделиха много добри отзиви за Хасково, за живеещите в града и за учениците в Езиковата. Тамара Падрон пък каза, че освен тази учебна година, има желание да остане в страната и през следващите две, тъй като това е максималният срок, предвиден по програмата.

    Въпреки че в гимназията има добре подготвени учители по различните езици, чуждестранните педагози ще спомогнат за доразвиване на устно-речевите умения на учениците, обясни директорът Деян Янев. Той добави, че предстои догодина ученици от гимназията да заминат на обмен в Германия, както и обратното – немски възпитаници да посетят Хасково.

    Анета Кутелова 

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Об
      Обнадежден
      6 0
      18:03, 16 окт 2017
      Хайде,дано. С три испанки белким вече го научат тоя испански,че смешна работа...нищо не знаят..
    • 2
      Бг
      БГ
      4 -21
      18:19, 16 окт 2017
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 3
      Аз
      аз
      1 -9
      01:07, 17 окт 2017
      това училище за емигранти трябва да се закрия зара... Виж коментара
    • 4
      Чо
      Чобанина
      10 -1
      07:33, 17 окт 2017
      До по горните глупендери - като възпитаник на езиковата гимназия вземам отношение, че същата създава само добре подготвени младежи, които ги приемат по всички реномирани Университети по света. Обръщам внимание на глупендерите, че родните емигранти са в по-голямата си част не много образовани и не получили реализация в Родината си. Това да поработиш няколко години на запад и да се върнеш с повече знания и умения не те прави емигрант. Емигранти са тъпунгерите, които оставайки в чужда държава, забравят всичко българско и родно, като омразата им към българският език стига дотам, че не учат децата си на майчин език. Изобщо, с по горните изказвания тъпомерът на родните съграждани кауни удари върха и счупи стрелката !
    Последни новини