От х:

Днес в x:

Камион помете каруца, две деца с опасност за живота

Шестима души пострадаха, двама от които са с опасност за живота, при катастрофа на пътя от село Узунджово в посока Хасково. Инцидентът стана около 19: 20 часа вчера, съобщиха от областната дирекция на полицията.

Пострадалите се возили в каруца, управлявана от 47-годишен хасковлия. Превозното средство теглено от кон се движило в тъмната част на денонощието без светлоотразители и без светещо тяло отзад в ляво. Каруцарят също не е носил светлоотразителна жилетка. По пътя каруцата е застигната от товарен автомобил Мерцедес с водач 52-годишен хасковлия. Шофьорът се движил с несъобразена скорост и ударил каруцата. От удара са пострадали возещите се в каруцата 6 човека, 4 от които непълнолетни.

Каруцарят е с фрактура на дясна подбедрица, а 41-годишен чирпанлия – с натъртване по гръдния кош. Две момчета от Чирпан на 9 и 11 г. са с натъртвания по тялото. Други две момчета, също на 9 и 11 г. са с опасност за живота. 9-годишно момче от областния град е с фрактура на дясна раменна ключица, контузия на бял дроб, транспортиран в болница в Пловдив. 11-годишният му съгражданин също е с опасност за живота в Пловдивска болница с политравма, черепно мозъчна травма, разкъсна рана на главата, контузия на мозъка, фрактура на шиен прешлен, контузия на бял дроб, фрактура на таза, фрактура на бедрата.

Двамата водачи са изпробвани за алкохол. Наличие на 0.24 промила е открито при водача на каруцата. Образувано е досъдебно производство.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

  • 1
    Да
    Дани
    46 0
    10:55, 12 окт 2017
    Като няма закони,ще има такива инциденти.Кой им дава право на тези каруци да се движат където и когато им падне?Не спазват никакви правила за движение и на всичко отгоре са опасни не само за себе си,но и за останалите участници в движението.Районът на Узунджово е заприличал на провинция в Индия-коне,каруци,сватби на площада.....Като им се даде такава свобода и мощ на тези немислещи същества,съвсем нормално е да стават инциденти.Сега изкарайте шофьора на камиона виновен,че да не гракне Хелзинкския комитет!!!!
  • 2
    Ма
    Мангоджери
    23 0
    11:10, 12 окт 2017
    А с узунджовския кмет ,тоя дебелия дето купуваше гласове,до къде стигна правосъдието. Осъдиха ли го тоя, как му беше името..
    • 12
      123
      7 0
      11:17, 12 окт 2017
      Деян Ванчев
  • 3
    Mm
    Mmm
    14 -1
    11:19, 12 окт 2017
    Микробус,а не камион! Бях на мястото, информирайте се малко.
    • Ри
      Римлянин
      9 -2
      15:54, 12 окт 2017
      Не само не са информирани но и заглавието и цялата статия са объркани.По-подходящо е “Крадливи ц-игани получават възмездие“. Случката можеше да има и щастлив край но уви не и сега ще трябва да им плащаме лечението.Крайно време е дами и господа пишещи статии да наричате нещата с истинските им имена. А истината е че 47-годишния пилот на каляската се е родил ц-иганин но преди 10-ина години някой ********* е започнал да го нарича ром.Така ги обърквате 30-ина години ц-иганин и изведнъж се превръща в ром.А казват че ромът е хубаво питие особено Кубинския.Не съм съгласен и с диагнозата “контузия на мозъка“ тя е генетично вродена а не от ПТП-то.Ако има правосъдие шофьора на камиона(микробуса) трябва осъди ц-иганина за стреса и щетите по возилото.И последно да попитам(за един приятел питам) ако той си поръча ром в някое заведение ц-иганин ли ще му сервират?
  • 4
    Да
    Дани
    13 0
    11:29, 12 окт 2017
    Каруцата е важна,не вида на другото пс.
  • 5
    Юю
    ЮЮЮ
    27 0
    11:50, 12 окт 2017
    Защо каруцата се движи в тъмната част на денонощието без светло отразители и светещо тяло? Какво вози-видно от товара са ходили да крадат.
  • 6
    Ха
    Хасковлията
    21 -1
    13:11, 12 окт 2017




    До кога???
    До кога ще продължава ,безхаберието на властта ,по въпроса с каруците? Примерите са хиляди, и е крайно време, да се вземат мерки. Добре поне, че братята ******и, не са дали фира ,че тогава, на водача на камиона, жална му майка. А новата мода, в кражбите с каруци е, да се управляват от деца. И да стане нещо – а, ми той чавето непълнолетно бе бате, краднал, ама ,честна циганска, няма вече.
    Въпросът е наистина сериозен, и много , ама много актуален.
    Сега е ред на Общината – да ви видим, колко работите
Последни новини