20 °C

Извадиха сватовете от конкурса за нов шеф на Здравната каса

Националната здравна каса обяви конкурс за шефските позиции на службата в 19 области, включително и в Хасковска.

Заповедта на управителя на НЗОК проф. д-р Камен Плочев е от 29-ти септември.

Обявлението е заради мандатността на регионалните директори от четири години. Срокът за 19 от тях, включително и за шефа на Хасковската служба – д-р Павлина Куюмджиева, изтича през 2017. Д-р Куюмджиева е от дълги години начело на Касата в Хасково, като през последните 14 при обявяването на конкурсите е единствен кандидат.

Изискванията за кандидатите в новия конкурс е да имат висше образование с образователно-квалификационна степен „магистър“, както и 7 години професионален опит, от които минимум три да са стаж в областта на управлението на здравеопазването, банковото, застрахователното или осигурителното дело.

Кандидатите не могат да са членове на Надзорния съвет. Няма да бъдат допускани и такива, които са в роднински връзки. Така например ще бъдат отхвърляни още на документалния етап роднините на членове на Наздора, не могат да кандидатстват съпруги или съпрузи, нито пък ако има фактическо съжителство. Кандидати не могат да бъдат и роднини по права линия, по съребрена линия – до четвърта степен включително, или по сватовство – до втора степен включително, с член или лице от НС на НЗОК.

След документалния първи етап, конкурсът ще се проведе в етап и на писмена разработка на тема: „Реализация, насоки, ефективност и контрол на управление на разходите на РЗОК“, и събеседване.

Haskovo.net


19 Коментара

Хороскоп за 22.07.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини