20 °C

Тодор Кирев смени Беливанов като кмет, нови шефове в общината

Шампионът по хандбал Тодор Кирев е новият кмет на Хасково. Днес дванадесетокласникът от Езиковата гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ седна в стола на кмета Добри Беливанов. Така гимназистът се включи в инициативата на „Джуниър ачийвмънт“ – „Мениджър за един ден“.

Миналата година той влезе в ролята на зам.-кмет. Тази година се изкачи с едно стъпало нагоре и днес трябва да бъде още по-отговорен. „Реших да надградя себе си и да се пробвам да стана кмет и ето, че успях“, каза новият кмет Тодор Кирев. Той заяви, че денят му ще бъде доста тежък и труден, изпълнен със задачи и срещи, разговори. „Очаквам да бъде наистина голямо предизвикателство, но с правилните насоки, мисля че ще оправдая очакванията“. По думите на новия кмет градът върви нагоре и е доста по-добро място за живеене, но въпреки това все още има какво да се направи. Днес сред темите за обсъждане са санирането и справяне с бездомните кучета.

Още няколко ученици от Езиковата влязоха в ролята и на други длъжности в общината. Функциите на зам.-кмет ще изпълнява Мария Хахчиева, директор на дирекция „Общинска данъчна дирекция“, директор на „Администрация и правно нормативно обслужване“ е Любомир Николов, директор на „Архитектура градоустройство строителство е Габриела Янакиева, директор на „Хуманитарни дейности и обслужване на населението“ е Дарина Георгиева, шеф на „Икономика и стопански дейности“ е Гергана Тенева, а Мила Римпопова е директор на „Туристически информационен център“.

За да участват в инициативата учениците са изпратили мотивационни писма, с които кандидатстват за определена длъжност. 15 са подадените заявления за участие в инициативата, но 8 са одобрените. От администрацията шеговито заявиха, че подборът на учениците е прецизен, без да се взимат предвид роднински взаимоотношения.

Тази сутрин кметът Добри Беливанов посрещна учениците от Езиковата гимназия в общината. „Разчитам на вас – да учите, да завършите и няма да напускате страната“, призова Беливанов.

Анета Кутелова


20 Коментара

Хороскоп за 22.07.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия

Случаен виц

Последни новини