15 °C

Тодор Кирев смени Беливанов като кмет, нови шефове в общината

Шампионът по хандбал Тодор Кирев е новият кмет на Хасково. Днес дванадесетокласникът от Езиковата гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ седна в стола на кмета Добри Беливанов. Така гимназистът се включи в инициативата на „Джуниър ачийвмънт“ – „Мениджър за един ден“.

Миналата година той влезе в ролята на зам.-кмет. Тази година се изкачи с едно стъпало нагоре и днес трябва да бъде още по-отговорен. „Реших да надградя себе си и да се пробвам да стана кмет и ето, че успях“, каза новият кмет Тодор Кирев. Той заяви, че денят му ще бъде доста тежък и труден, изпълнен със задачи и срещи, разговори. „Очаквам да бъде наистина голямо предизвикателство, но с правилните насоки, мисля че ще оправдая очакванията“. По думите на новия кмет градът върви нагоре и е доста по-добро място за живеене, но въпреки това все още има какво да се направи. Днес сред темите за обсъждане са санирането и справяне с бездомните кучета.

Още няколко ученици от Езиковата влязоха в ролята и на други длъжности в общината. Функциите на зам.-кмет ще изпълнява Мария Хахчиева, директор на дирекция „Общинска данъчна дирекция“, директор на „Администрация и правно нормативно обслужване“ е Любомир Николов, директор на „Архитектура градоустройство строителство е Габриела Янакиева, директор на „Хуманитарни дейности и обслужване на населението“ е Дарина Георгиева, шеф на „Икономика и стопански дейности“ е Гергана Тенева, а Мила Римпопова е директор на „Туристически информационен център“.

За да участват в инициативата учениците са изпратили мотивационни писма, с които кандидатстват за определена длъжност. 15 са подадените заявления за участие в инициативата, но 8 са одобрените. От администрацията шеговито заявиха, че подборът на учениците е прецизен, без да се взимат предвид роднински взаимоотношения.

Тази сутрин кметът Добри Беливанов посрещна учениците от Езиковата гимназия в общината. „Разчитам на вас – да учите, да завършите и няма да напускате страната“, призова Беливанов.

Анета Кутелова


20 Коментара

Хороскоп за 21.03.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини