От х:

Днес в x:

Богатството на Родопите, нови снимки в конкурса "Аз раста патриот"

    Прекрасни снимки изпратиха новите участници във второто издание на конкурса „Аз раста патриот“. Идеята на конкурса, който се провежда за втора година е да популяризира красотата на народната носия от всички краища на Родопите. Деца и младежи от цялата Смолянска област продължават да изпращат фотоси, като тази година има конкурс за разказ на тема „Видях доброто“.

    Крайният срок за подаване на фотографиите и е 00.00 часа на 15 октомври 2017 г. Очакваме материалите ви на имейл: governor@region-smolyan.org

    11 годишната Ая Хамидинска живее в рудоземското село Войкова лъка. От 4 години участва в „Групата за изворен фолклор“ към НЧ „Христо Ботев – 2000“ – Рудозем. През последните години заедно с групата участва в редица фолклорни конкурси, които се провеждат из цялата страна. По-малката ѝ сестра Елис Хамидинска от 6-годишна тръгва по стъпките на сестра си и пее родопски песни.

    Малчуганите от Детска градина „Буратино“ познават българските традиции и обичаи и се гордеят, че са българи.
    Те с удоволствие пеят и танцуват с красиви български носии от различни региони на страната. Децата от подготвителните групи „Мики Маус“ и „Пеперуда“ с удоволствие позират на фотосите, за да участват в конкурса „Аз раста патриот“. Йорданка Христова Згурова от Смолян е на 15 години, обича да танцува и иска да стане графичен дизайнер.

    Джулия Маданска на 11 години от с. Чепинци, общ. Рудозем и от ранна възраст е в танцовата група към НЧ „Нов живот“, пее в групата за Автентичен фолклор, а сега се изявява със солови изпълнения. През свободното си време репетира в различните формации към НЧ „Нов живот 1948-с. Чепинци“. Мечтата ѝ е да стане фотограф.

    Евелина Пехливанова е на 10 години, живее в с. Чепинци и от 3 години е солистка на групата за Автентичен фолклор при НЧ „Нов живот 1948-с. Чепинци“. Пее и танцува в танцов състав „Мъниста“, посещава школата по пиано. Евелина е една от изпълнителките на трио „Родопски изворчета“, които са носители на златни и сребърни отличия от различни фестивали и конкурси, но мечтата ѝ е да стане детски зъболекар.

    Яница Митева е на 11 години оти също е от с. Чепинци. Певица и танцьорка в певческите и танцови състави при НЧ „Нов живот1948-с. Чепинци“. Яница е солистка на трио „Родопски изворчета“. Мечтае да се занимава с моден дизайн.

    Сара Яворова Кисимова е на 10 години от с. Елховец, община Рудозем, област Смолян. Повече от 2 години пее в група за автентичен фолклор „Изворче“ към НЧ " Звезда 1950“-с. Елховец. Обича да пее, рисува и чете книги. Като порасне, иска да стане известна народна певица.

    Александър Венциславов Руженов е на 14 години от село Оряховец, община Баните, област Смолян. Александър е едно лъчезарно и слънчево дете. Много обича да ходи на училище, да пее и танцува, както и да работи на компютър. Мечтае да бъде певец.

    Йоана Калинова Горанова е на 10 години от град Девин, обл. Смолян. Йоана танцува фолклорните танци от тригодишна. Участва в много организирани фолклорни фестивали и конкурси със състезателен характер. Йоана участва в конкурса със снимка от участието си на фестивал във Велинград, където е получила медал за най-млад участник и възможността да води най-дългото хоро в града. Пее от първи клас и макар да мечтае да стане стоматолог, ще да продължи с българските народни танци.

    Организаторите благодарят на всички деца и малдежи, които изпращат снимки за конкурса и радват с талант, красота и национален дух всички хора!

    СмолянБГвести. нет

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    Последни новини