От х:

Днес в x:

Ексекретарят на Общината Биляна Димитрова отговаря на Йончева по „Кумгейт“

    Бившият вече секретар на Община Хасково Биляна Димитрова изпрати отворено писмо, в което обяснява за назначението си. В голямата си част то е провокирано от изнесената от Елена Йончева информация за роднинските назначения и кадруването на Делян Добрев в местната администрация. Скандалът, по който беше направена и диаграма с шуробаджанашките назначения, беше наречен от БСП „Кумгейт“.

    Биляна Димитрова подаде оставка още в окото на скандала, който се разрази в края на септември В началото на миналата седмица иска ѝ за освобождаване беше разписан от кмета.

    Публикуваме отвореното писмо на Биляна Димитрова без редакторска намеса:

    „Във връзка с публикациите и интервютата, дадени от г–жа Елена Николова Йончева – представител на БСП от 29 МИР Хасково, се обръщаме към Вас в откровено писмо, за да изнесем истината, като може да се провери и дали повелята на закона е спазена.

    В чл. 7, ал. 2, т. 1 от Закона за държавния служител ясно е определено, че „ Не може да бъде назначавано за държавен служител лице, което би се оказало в йерархическа връзка на ръководство и контрол със съпруг или съпруга, с лице, с което е във фактическо съжителство, роднина по права линия без ограничения, по съребрена линия до четвърта степен включително или по сватовство до четвърта степен включително“. От тук е видно, че всички хвърлени обвинения върху народния представител Делян Добрев и четиримата служители от диаграмата на Елена Йончева са безпочвени и въпросът за конфликт на интереси не стои, защото, г-жо Йончева, не Делян Добрев е ръководителят на организацията – общинска администрация на Община Хасково, а това е г-н Добри Василев Беливанов, който е избран с политическа принадлежност към ПП ГЕРБ – поне с такава е бил към момента на провеждането на изборите за кметове през 2015 г.

    Служебното правоотношение възниква въз основа на административен акт, който задължително се предхожда от конкурс, като органът по назначаване в конкретния случай е имал законово даден толеранс от 6 месеца, а именно това е посочено в чл. 10, ал. 4 от Закона за държавния служител – „ В новосъздадена администрация на длъжност за държавен служител може да бъде назначавано лице без конкурс до заемането на длъжността по реда на ал. 1 и 2, но за срок не по-дълъг от 6 месеца“. И тук е моментът да се цитира органа по назначаването – кметът на община Хасково г-н Добри Беливанов, който в интервю казва: „Аз назначавам хората“. И след „осветлението“, както се изразява кметът Беливанов, е редно да се самосезират компетентните органи и да се извърши проверка на назначенията, както и да се търси отговорност от ръководителя на организацията за неспазване на нормативната воля, защото административното нарушение е деяние, което нарушава установения ред на държавно управление, извършено е виновно и е обявено за наказуемо с административно наказание, налагано по административен ред. Специализираният контрол по спазването на законодателството, свързано с изпълнението на държавна служба и на правата на страните по служебното правоотношение се извършва от Изпълнителна агенция „ Главна инспекция по труда“.

    Относно Вашето изказване, че в съществуващия според Вас модел в община Хасково, чиято втора част Вие наричате Модела на нарушаването на Закона за държавния служител, заради назначения в общинската администрация на хора, които не отговарят на изискванията му, смело заявявам: „Четете, г-жо Йончева, преди да говорите, първо четете!” Един сериозен журналист, както и един отговорен политик се опират в изказванията и становищата си на проверени факти, но във Вашите изказвания липсват такива. Цитат: „ И двете нямат предишен административен опит, който се изисква по Закона за заемане на позициите, на които те са били две години“. Тук Вие визирате секретаря Биляна Димитрова и Росица Гаргова – директор на финансовата дирекция. Въпрос: По кой закон се изисква предишен административен опит, г – жо Йончева? Защото няма такъв закон, в който се изисква „предишен административен опит“. В чл. 14 от Закона за администрацията гласи: (1) „За заемане на определена длъжност в администрацията са необходими задължителна минимална степен на завършено образование и професионален опит или ранг“, като тук трябва да се отбележи, че минималните изисквания за степен на завършено образование и ранг или професионален опит, необходим за заемане на всяка длъжност се определят в Класификатора на длъжностите в администрацията, а специфичните изисквания са свързани с особеностите на функциите на длъжността и съгласно чл. 7, ал. 1, т. 6 от Закона за държавния служител е необходимо те също да бъдат регламентирани с нормативен акт. За длъжността Секретар на община Хасково в нормативни актове не са предвидени специфични изисквания за заемане на длъжностите, нито в Устройствения правилник на община Хасково. И ако имахте малко последователност в действията си първо бихте проверили какъв трудов стаж има Биляна Димитрова, който е над 15 години – трудов и професионален стаж. Проверявайте малко преди да се произнасяте! То трябва и да се чете, не само да се дефилира в политическите коридори.

    Внимателно трябва да се проследи картината на проведената процедура относно протеклите конкурси почти 1 г. и 10 мес. след встъпване в длъжност на кмета Добри Беливанов, кметът, избран не с мажоритарен вот, както той сам се обяви, а заради решаващия фактор – партийната принадлежност, заради гласа на всеки един жител, уповаващ се на отговорностите, решенията и действията на ПП ГЕРБ. Председатели на конкурсните комисии са Евгени Консулов – зам.-кмет на Община Хасково и Велин Балкански – зам.-кмет на Община Хасково и членове Пламен Лечев – началник отдел „ПНО“, Румен Атанасов – гл. експерт „ОМП“, Гергана Иванова – гл. експерт „Човешки ресурси“. Преценката на комисията и класирането на кандидатите се описват в протоколи, които се представят на органа по назначаването. Издадени са заповеди за отмяна на четири от петте конкурса и за прекратяване на конкурсните процедури, като в заповедите е посочено, че са постъпили жалби от кандидати, които не са класирани на първо място. Същите тези жалбоподатели, които не са издържали още първия етап от конкурса – писменната – продължават да са на възлови позиции в Община Хасково. Но тук е много важно да се посочи, че извършената проверка не е направена и председателите на комисиите не са сезирани за проверката. Видно е, че кметът Добри Беливанов еднолично, без да се съобразява с законовата процедура за извършване на реална проверка, си отменя за пореден път своите заповеди, които са обявени на сайта на община Хасково в раздел Кариери. Интересното тук е, че са отменени само четири конкурса от общо проведени десет, за повечето, от които съставът на комисиите е същия. С този акт на „разчистване“ според Вас кой кадрува? Как кметът Добри Беливанов, прокламиращ честност и прозрачност на конкурсите, не се е самосезирал за проверка на работата на комисията и на другите конкурси? И Добри Беливанов не си ли противоречи, казвайки, че има един „ зам.-кмет, който е изключителен финансист“, визирайки Велин Балкански? В същото време със заповедите за отмяна на конкурсите, зам.-кметът В. Балкански като председател на две от комисиите е обявен, че не е обективен и е допуснал нарушения, свързани с начина на провеждането на конкурса при обявяване на системата за определяне на резултатите, което от своя страна, според Добри Беливанов води до опорочаване на конкурсите. Как така един „ изключителен финансист“ като г-н В. Балкански допуска толкова елементарни грешки в пресмятането на точките по формулата, посочена в Наредбата за провеждане на конкурси за държавни служители?

    В това отворено писмо заставам пред Вас, жителите на община Хасково, с гордо вдигната глава и чиста съвест и отговорно заявявам, че 1 год. и 10 месеца работих усърдно, експертно и компетентно за родно Хасково. "

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (63)

    • 1
      Ме
      мери
      60 -150
      15:43, 10 окт 2017
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Хх
        ХХЛ
        124 -39
        16:09, 10 окт 2017
        Толкова качествена ако беше-нямаше да и се случи всичко това-хак и е
      • Фа
        Фатма
        24 -9
        19:19, 10 окт 2017
        А ние не
      • Ку
        кума
        25 -1
        10:27, 11 окт 2017
        Стига сте ни занимавали с вашите интриги.Седнете и се разберете като умни хора каквито мислите че сте,защото града замира.Ако наистина милеете за града де.Симпатизирах ви на всички до скоро,но ме разочаровахте,явно и при вас интереса клати феса.Има ли избори само родата ви ще е за вас.
    • 2
      Пи
      Писмото
      152 -24
      15:51, 10 окт 2017
      Това писмо не е писмо ,а юридически коментар писан от някой.И като такъв както е обичайно много се говори и малко се казва.
      • Ве
        вещ
        31 -4
        10:25, 11 окт 2017
        Това е абсурден юридически коментар, писан от юрист дето си няма хал хабер от Закона за държавния служител.
    • 3
      To
      Tonich
      151 -48
      15:54, 10 окт 2017
      Вместо да се засрами, тя се зъби..... Колко противно е да си *********
      • Ее
        ееее
        35 -76
        17:35, 10 окт 2017
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • 4
      Чо
      Чобанина
      140 -15
      16:02, 10 окт 2017
      Много ви моля уважаеми журналисти, не ни занимавайте повече с тази история, писна ни. Община Хасково начело с кмета , не работи добре, по проблемите на града не се работи, администрацията е мудна. Раздуханата история с назначенията си беше чисто герберски вътрешно партиен проблем, от който се възплозваха бесепето. Уморихме се, спрете вече със статиите. Да му мислят изложилите се, като могат да бъдат сигурни, че обществото няма да им прости този гаф след 2 г ! Спрете се вече с открити писма декларации и оставки. Гражданите на Хасково не сме малоумни и разбираме прекрасно ситуациятя !
    • 5
      Ни
      НикМик
      147 -25
      16:14, 10 окт 2017
      Това две седмици ли го съчинявахте??
      ? Всички знаем, че назначенията ставаха с натиск от Мавъра. Може Добри да ги е разписвал, но от другаде му ги спускаха, както и всички важни решения. Човека не издържа на тази несправедливост и се възпротиви. Сега гледате да вкарате него в калта? Само внимавайте да не започне да говори той. Всички ви знаят керливите ризи затова по-добре си мълчете, че се закопавате още по-надолу. Изиграха смешното представление в парламента и Делянчо се успокои.Насила ще го държат. Иска да си ходи, ама като не го пускат. Толкова сте смешни!
    • 6
      Ме
      мери
      33 -108
      16:15, 10 окт 2017
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Ре
        Ред и Право
        98 -16
        17:49, 10 окт 2017
        Обемистата юрист консултка , представяща се за пишман адвокат да си прочете “Закона за предотвратяване и разкриване на конфликт на интереси” ако изобщо го е чела. И 15 годишната ми дъщеря може да цитира закони,
        Чл. 7. (1) Лице, заемащо публична длъжност, няма право при изпълнение на задълженията си да гласува в частен интерес.
        (2) Лице, заемащо публична длъжност, няма право да използва служебното си положение, за да оказва влияние в частен интерес върху други органи или лица при подготовката, приемането, издаването или постановяването на актове или при изпълнението на контролни или разследващи функции.
        Лице, заемащо публична длъжност, няма право да участва в подготовката, обсъждането, приемането, издаването или постановяването на актове, да изпълнява контролни или разследващи функции или да налага санкции в частен интерес. Такова лице няма право да сключва договори или да извършва други дейности в частен интерес при изпълнение на правомощията или задълженията си по служба.
        В този ред на мисли, оказван ли е натиск от Делян Добрев върху кмета Добри Беливанов да се назначават хора в общината на определени позиции.
        Секретаря на общината не заемаше ли на тази позиция цели две години без конкурс?
        Къде отидоха 100 милиона лева от обществени поръчки ?
        Фалшифициран ли беше конкурса в общината за длъжност Секретар и от кого ?
        Закона си е много хубаво написан но мафията си има държава и няма кой да ги осъди.
      • По
        Помощното училище в Динево
        106 -24
        18:14, 10 окт 2017
        Димитрова е уфсъ, а не юрист!
        Не може да е толкова тъпа, че даже да не е прочела написаното в "писмото", ако е нормален "юрист", а не от някой "свободен" университет.
        Ако това чудо е "ръководило" администрацията на Хасково, то по-добре Беливанов да бяга далече от тук, защото такива ***** ще изплуват, че ще го удавят.

        В КЛАСИФИКАТОР НА ДЛЪЖНОСТИТЕ В АДМИНИСТРАЦИЯТА
        В сила от 01.07.2012 г.; Приет с ПМС № 129 от 26.06.2012 г.
        Обн. ДВ. бр.49 от 29 Юни 2012г., доп. ДВ. бр.80 от 19 Октомври 2012г.; (Доп. - ДВ, бр. 80 от 2012 г., в сила от 19.10.2012 г.)
        на позиция 50 ясно и категорично е записано, че минималните изисквания за заемане на длъжността "Секретар на община с население над 50 000 души" са:
        образователна степен - магистър, ранг - ІІ младши и професионален опит от 5 години! Длъжностното ниво е пето, а наименованието на длъжностното ниво е 5А.

        Глупостите за липса на изисквания, че "няма такъв закон, в който се изисква „предишен административен опит“ са за малоумни олигофрени, които през живота си не са се сблъсквали с администрация.
        Простотиите, които е изредила, че "За длъжността Секретар на община Хасково в нормативни актове не са предвидени специфични изисквания за заемане на длъжностите, нито в Устройствения правилник на община Хасково" ще разсмеят първокурсник в ЮФ на някой нормален университет.
        Ако тази е администрирала с тези си "знания и опит", които демонстрира в писаниците си, то по-добре да замълчи и се скрие, защото всеки гражданин може още утре да заведе дело срещу общината за оборване на всички издадени до момента административни актове, тъй като е очевидно, че хората, които са ги издавали са некомпетентни и съответно неовластени да ги издават. И със сигурност ще спечелят.
        Герберите започнаха да увяхват в цяла България!
        В Хасково ги попари ранната слана!
        Вън боклуците от живота на хубавия град, които ежедневно го съсипват!
      • Фа
        Фатма
        47 -10
        19:22, 10 окт 2017
        Юрист ама слаб
    • 7
      Чи
      читател
      101 -22
      16:22, 10 окт 2017
      Никой не обвинява Беливанов в роднински връзки с назначените си и няма нужда да ни обяснявате,че не сте му роднини. Родоначалникът е друг и много добре знаете,какво имаше предвид Йончева. Знаем,че при новосъздадена администрация може да има гратисен 6-месечен период за назначения изискващи конкурс, то вие стояхте там две години. Не сме малоумни,наясно сме с всичко,така че скрийте се и не си вирете главите. А че общинската администрация хич я няма това е друга тема,Господ сили да ни дава да издържим още две години.
      • Бр
        брей?
        25 -15
        20:58, 10 окт 2017
        Чета и започвам да потъвам в дълбоки мисли - аджаба, колко конкурса се проведоха преди ГЕРБ да влезе в общината? И колко секретари на общини има в България, та да набере някой 5 години стаж на тая длъжност преди да реши да кандидатсва пак за подобна позиция?
    • 8
      Ха
      Хасковлията
      116 -20
      16:29, 10 окт 2017
      Как може ,да съществува такава наглост? Наистина вече започвам да си мисля, че тези хора са за Карлуково .Какво ни обяснява тази жена - че не е кумица на Д.Добрев ли? Малоумният ни премиер, обяснява цяла седмица, че думата "кум" , вече нямала същото значение, като преди век. Тази сега ,ни хваща шарени пилета, ама ,така колосани и лустросани, в законови точки и алинеи. Кумът й, в първите дни, след скандала, не знаеше коя устна да си облизва първо. Почти се разплака. АЙ СИКТИР ! Довиждане, и спрете да ни занимавате ,кой на кого и с кого си бъркате по . . . . . банковите сметки. Направихте милиони - спрете се. Че току-виж, някой ви завидял, на имотното състояние.
      Моят съвет е - бягайте в столицата, направете си правна кантора, и си гледайте живота.
    • 9
      Ма
      Малко ми е странно
      91 -14
      16:34, 10 окт 2017
      ..че се говори ту в единствено,ту в множествено число...За интелигентен човек това е доста странно.Като че ли е писано от няколко човека.
      • По
        Помощното училище в Динево
        53 -7
        18:20, 10 окт 2017
        Или поне в главата на писателя си говорят няколко човека ...
    • 10
      45
      457
      92 -20
      16:50, 10 окт 2017
      Отворено затворено писмо ,колко е нагла тази .Беливанов е игони тя се върна от задния вход,яви се на конкурс с решен тест и пак се намърда .
      • То
        Тонче
        21 -57
        17:02, 10 окт 2017
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • 11
      .ЛЕОН ДАНИЕЛ
      76 -16
      17:19, 10 окт 2017
      Тая Биляна пък и другите дето си подадоха оставките е време да РЕВАТ в КЪЩИ а не по форумите Нито са първите нито последните които са работили и са си отишли от Общината От тук на сетне да си търсят другаде работа и да забравят кой и какви са били И да не позволява да я снимат ОТБЛИЗО ма то като че ли лицето и е изпохапано от КОМАРИ
    • 12
      Ха
      Хасково
      34 -78
      17:25, 10 окт 2017
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 13
      Nn
      nnhnh
      77 -18
      17:38, 10 окт 2017
      Образец на наглост
    • 14
      Ма
      МАША
      38 -44
      17:39, 10 окт 2017
      А на кмета сватята знаете ли къде работи- Тодорка... Виж коментара
      • 12
        123123
        46 -8
        19:22, 10 окт 2017
        Латьо е съпруг на Христинка,която е гербаджийка и се кипри до бат Бойко.Това не е назначение на кмета,а на Герб!!!
      • Ра
        Райна Княгиня
        18 -3
        09:41, 11 окт 2017
        До "Маша"! Не разбрах само къде са роднините между шофьори и др.! Колко злобно и недодялано обвинение. Много сте се засинили в скалъпените и измислени" факти". Дайте по същество с кои постови назначения Кметът е ощетил обществото? И как? Чакам отговор.
    • 15
      Ма
      Манго Джери
      64 -13
      17:54, 10 окт 2017
      Деляне , Деляне , ела да ми станеш кум брат , знаеш ли каква голяма рода имам. Ще запълним всички работни места от общината до училищата и детските градини. Все наши хора , проверени кадри. Държат дума пред прокуратурата,следствието и съда. Човек обивам в затвора влизам за тебе брат.
    • 16
      Пр
      Пръдла
      90 -19
      18:00, 10 окт 2017
      А сега искам да питам тази проста жена Б.Димитрова: Кога смята да върне получените незаконни 2000 лв месечно след изтеклите й 6 месеца законни, а именно за 1 г и 2 месеца по 2000 лв общо 28000 лв наши пари?????
      Имала 15г стаж! Проверете къде има? Да ви отговоря само по документи се води във фирмата на майка си!!!!! Малко рева като Д.Добрев я тупна в общината, че това не е за нея и не можеше изобщо да разбере какво трябва аджаба да прави един секретар. Вижте драги съграждани такива като нея само на полето. Чакаме си обратно 28000 лв, които прибра тази простакела незаконно, но с ясното й съзнание!!!!!!
    • 17
      200лв мин пенсия и 600лв заплати за робите и 5000лв заплати за робовладелците и масова Евакуация на младите слествие на парламентарни закони
    • 18
      Драги съграждани хасковлий, вдигам тежка чаша с червено вино за ваше здраве.Доживах да видя средна класа в Хасково с по 4000 лв. месечни заплати.Визирам "Специалните специалисти по специални проекти". Да сте ми живи и здрави младите да взимате такива хубави заплати, да си гледате семействата и един ден да се пенсионирате като мен.
    • 19
      Ба
      Бачкатор
      70 -7
      18:16, 10 окт 2017
      От интервюто на това момче Делян Добрев, става ясно че в града безработица няма и всички в края на месеца носим в къщи по 4000лв.Само аз ли не взимам толкова или има и други в моето положение?
      • Не
        Не членувам
        52 -5
        18:22, 10 окт 2017
        Може би не си от умните,красивите и можещите? Или иначе казано не си от Герб . Виж за Миленка Трендафилова,мога да ти гарантирам че мъжа и като прокурор 4000лв. в месеца не ги разваля.
    • 20
      Делянчо ...Събери си вересиите чоджум ....и повече не ни ги предлагай.......Няма вече кьорави гласопРодаватели.....
    • 21
      Да
      Да изтриеш истината
      69 -13
      18:19, 10 окт 2017
      Интересен урок за гражданите от медиите. В момента виждаме как се опитва да се създаде масова психоза , където тя не съществува. Опитват се да оклеветят кмета на Хасково, за това че не е подписал назначаването на кумиците и кумците на Делян Добрев на директорските постове в общината.Хора, които две години са заемали тези постове без конкурс.Назначени просто ей-така ,защото са наши хора.А самият конкурс,проведен преди седмица, е бил фалшифициран от зам.кметовете Консулов и Трендафилова. Сега остава да видим дали хората ще си вземат бележка от начина по който са манипулирани от медиите.
    • 22
      45
      457
      50 -13
      18:21, 10 окт 2017
      A бе къде се скри съветника Динко нещо не го виждаме с любимата си Б Димитрова или тайно се срещат.
    • 23
      Ко
      Корупция в големи дози
      68 -13
      18:35, 10 окт 2017
      Делян Добрев е новият Христо Бисеров в Хасково. Той е човека с куфарчетата. Прокуратурата ще разлисти ли дебелия архив да информира гражданите за акцията в която службите обискираха къщата на Ямача на Александър Добрев - баща и намериха големи суми с пари ? За това го пазят така и разиграха този кризисен ПР. Тази масова психоза у герберите по места само доказава че ни управлява Мафия! Докато реално за обществото данъкоплатци остава корупцията в големи дози.
    • 24
      Гр
      гражданин
      19 -17
      18:45, 10 окт 2017
      Точно така се прави-показват се и двете страни на монетата.Защо досега мълчахте?
      Но пък,който говори последен,говори най-добре.Браво!
    • 25
      Пиар по Герберски.....Всички Герберски структури в страната излизат с написания им текст , да бранят Делянчо......Но те бранят себе си , защото Делянчовите простотии са общовалидни.....
      Сега мъченика ще бъде канонизиран за светец , а шефа им ще го помилва по главицата с облекчение , че подопечните му преминаха пак през чистилището към правия път.....Но дали гражданите ще помилват Делянчо и подобни на него ......Надали....
    • 26
      "Къде си тръгнал, да си подаваш оставката за едни кумци?" Бате , ние тука какви далавери имаме, ти за едни глупости се притесняваш. Никаква оставка! Оставаш в Герб все пак ни докарваш добри пари, доволни сме от теб, а и Хасково е малък град какво можем да загубим? Гласовете на баламурниците ли ? В момента си в състояние на афект защото са те хванали на тясно, и не можеш да мислиш и правиш глупости.Съвестта ти проговаря, че трябва да си подадеш оставката.Но ние нямаме този проблем.Сега ще извъртим нещата ще те изкараме жертва,ще набедим президента че е виновен за всичко и ще те върнем на бял кон в политиката.От какво се притесняваш? Че някой ще те съди ли ? Ха-ха-ха ние държим цялата държава кой да те съди ? Ние сме тези където съдят, ние сме тези който издават присъдите.От какво се притесняваш ? От гласа на народа ли ? Няма какво да се притесняваш, вкарваме жандармерията в "махалата" и печелим всички избори? За какво мислиш ги развъждаме тези животни? За да ни възпроизведът във власта. Поета го е казал Глас народен глас във пустиня.Аре че стана време за обяд.Дай да хапнем нещо ..."
    • 27
      След тези си излияния на пресконференцията, досущ като един бележит лингвист, Борисов започна да разяснява на „простите“ българи какво означавала думата „кум“?! В ГЕРБ тя отдавна била изгубила смисъла си, защото много често се случвало герберите да се женят помежду си и с приятелите си. „Какво да правиш?! Млади хора – женят се!“ И така, по „естествен“ път, всички гербаджии ставали роднини. И трябвало да работят някъде. Затова всичките участвали в управлението, разясни вещо Борисов. Те ти куме, Спасов ден!? Значи ако искаш да влезеш в управлението, трябва да си търсиш булка – герберка. Или мъж – гербер. А още по-добре е и булката, и жениха да са гербери. Така семейното се слива с партийното начало. Не ли? Какво повече да кажем, след като самият премиер и партиен шеф твърди, че гербаджиите се обичали и затова ставали роднини. Затова било изтъркано да се търси някаква роднинска връзка във властта. Защото така или иначе в ГЕРБ всички били кумове, кумици и брат*чеди. На всичкото отгоре, Делян Добрев можело да стане и кмет на Хасково. Като награда за това, че „доблестно“ и „морално“ си хвърлил оставката. Нооо… оказва се, неговите съпартийци в парламента не били толкоз доблестни и морални. И не му приеха оставката. Два пъти гласуваха.освен моралния закон, Добрев е нарушил и Закона за конфликт на интереси. Но кой ли ти гледа в ГЕРБ законите! То май отдавна всички в тази партия се чувстват над закона! И ще продължават да са над законите и над морала. Докато им позволяваме. Ако съдим по обществения нихилизъм – завинаги!
    • 28
      Аз
      аз и той
      33 -3
      18:58, 10 окт 2017
      Това го пишат хората които наистина взематпо 2000-3000 в общината,ате не идват ли от частния сектор,билето продавачка,фактуристка,полевъдка и сега се страхуват за местата си и обожават грешните ходове на администрацията
    • 29
      Гр
      ГРАЖДАНИН В СЕЛО РАЖДАНИН
      43 -4
      19:18, 10 окт 2017
      Има ли в Хасково,който вярва на тия писания?|Повръща ми се като чета,а не дай си боже и гледам телевизия,как лъжат и обсипват цялата страна с лъжа,превръщайки я в истина за тях си. И вярвайте,че хората извън Хасково им вярват,защото ефира е техен и една лъжа повторена 100 пъти става истина.Това се гепаджиите,като камунягите на новото време.
    • 30
      Въ
      Възпитател
      13 -21
      19:31, 10 окт 2017
      Удавих се в плюнки...... Това новинарски сайт ли е... Виж коментара
    • 31
      12
      123
      35 -7
      19:57, 10 окт 2017
      Напуснаха четирима,останалите назначени герберисти си останаха на работа в екип с кмета,защото го ценят и уважават и са на негова страна,ако човекът беше наистина виновен и не можеше да се работи с него всички щяха да подадат оставки,така че животът продължаваа.
    • 32
      .ЛЕОН ДАНИЕЛ
      43 -8
      20:13, 10 окт 2017
      Латю шофьора бил кумуц на Златко Караджова Тя пък била ЛИМОВНИЦА на ПОЛИХРОНА Жана Райкова пък водела за НОСА Дядо Добри Таня Захариева пък МИНАЛА през леглото на СТАМАТА И ние чакаме тия хора да управляват града то не чи и бесепаритеса различни МАНТАЛИТЕТ братче МАНТАЛИТЕТ
      • Шо
        шофьор
        18 -5
        22:10, 10 окт 2017
        Само не мога да разбера, какъв проблем имате с Латю? Едно кротко момче, шофьор на кмета. Вече и шофьор ли не може без връзки да станеш?
    • 33
      За
      ЗАНАЯТЧИЯ
      22 -7
      20:33, 10 окт 2017
      Чета и стигнах до извода,че мнението на държавните служители за хората от частния сектор е ,че те са втора ръка,че не са интелигентни и не широкскроени,не мили дами и господа,тези хора мислят.1-вотемислят за приходите.2-ро за разходитеи 3-т0 да осигурят вашите заплати,защото вие се издържате от този сектор. Затова всички трябва да минете през този сектор за да милеете за държавата.
    • 34
      Чи
      Чичак ефендим
      38 -7
      21:31, 10 окт 2017
      Ха спрете да ревете вече.Подаде си оставката.Една седмица тоя цирк ни дойде в повече.Ако всеки от нас започне да изброява проблемите си кво правим?Защо си мислите ,че работещите в тази община и бивши такива сте по важни от нашите проблеми? Радвайте се че не сме като някой съседи с коловете да ви изкараме на изпроводяк.Ебати и сагата.Писна ни вече
    • 35
      Ек
      Ексмалоумници
      25 -5
      22:08, 10 окт 2017
      Екснеграмотни служители на ексглупава медия, едно заглавие неможете да напишете правилно!!
    • 36
      Ве
      Вещ
      42 -5
      23:19, 10 окт 2017
      Щом за година и 10 месеца не сте разбрали, че "общината" е администрация, а не организация, добре сте направила че сте си тръгнала. А превратното тълкуване на правните норми, показващо пълна липса на правни знания на автора, изобщо няма да коментирам.
    • 37
      Пр
      приятели
      14 -37
      04:18, 11 окт 2017
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 38
      77
      7777
      10 -36
      06:27, 11 окт 2017
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 39
      Аз
      аз и той
      21 -2
      07:10, 11 окт 2017
      72 Годишен съм,знаете ли какво си говорим като се срещнем.Като заминаха децата за чужбина се сринахме,по цяла шепа хапчета пием за утеха ,но е няма.Със сълзи лягаме със сълзи ставаме Моляви,пазете младите хора,подкрепяйте ги ,нека си останат в родните места .Нашето поколение не се поддавайте на манипулации.Пазете младите ,те са надеждата,така,чеаз ги подкрепям
    • 40
      Съ
      Съседа на Биляна
      46 -10
      08:03, 11 окт 2017
      Изпратиха си я на точното място ,да продава лимонада при мама . За нищо друго не става Биляна .Стига сълзи стига рев за хора некадърници ,свикнали да живеят на гърба на околните. Добре че не направиха Секретар на Общината брат и Тодор тогава щяхте да разберете що е то кражби и продажби. Обаче той е толкова стиснат , че и образование не си купи даже.
    • 41
      По
      Помощното от Динево
      32 -12
      08:30, 11 окт 2017
      А не ви ли прави впечатление как орталъка женици от Хасково имат любимо занимание да пишат писма до Йончева. Как не им увря главата, че нито са на акъла на Йончева, нито имат нейните "топки"? Магаре с кон не се рита. Само реве през плета. А и такива писъмца са на нивото на крясъците, дето Вазов е описал в Чичовците си, кога Варлаамца и Селямсъзката злобеят на дувара. Ама когато мерило ти е само твоя сокак, и на твоя сокак можеш да надвикаш някоя Варлаамца, как ще разбереш, че сокакът ти не е Света, а по Света има хора-светове! Кой разбрал, разбрал.
    • 42
      Jo
      John
      20 -4
      12:25, 11 окт 2017
      Община Хасково НЕ Е НОВОСФОРМИРАНА АДМИНИСТРАЦИЯ, най-малко от 13 години има длъжност секретар на община, за по-назад не съм търсил!

      ДА, кмета е извършил нарушение като Ви е назначил, и затова ще си понесе отговорността, само да не си отвори устата защото всичките в герб ще Ви съдят за склоняване към извършване на престъпления!

      p.s. да си бяхте мълчали, защото сега кънтите на кухо като зряла тиква!
    • 43
      Си
      Симпатизант на ГЕРБ
      13 -2
      13:04, 11 окт 2017
      Стига сте раздували вътрешния си конфликт!
      Първо не трябваше изобщо да допускате той да стане публично достояние.
      Ама,като това стана,спрете с обясненията!
      Има Органи,коита ще проверят нещата и толкоз.
    • 44
      Р.
      Р.О.
      7 -4
      13:49, 11 окт 2017
      Хасковоооо Защо сега бе хораааа !@#$ Защо сега?? Къде Ви беше акъла преди 2 години... Не остава много мислете другия път, хасковоооо мислетеее!!!!!! Направете си смешният код на кирилица! Ако не можете срещу дадена сума ще Ви го направя!
    • 45
      Ду
      Дудук
      13 -3
      13:50, 11 окт 2017
      Колко плюнки изплюхте! Да попитам къде беше будната съвест на Хасково, когато Златева на образованието стоя 2-3 години като началник на РИО без да се явява на конкурс( незаконно) и провеждаше конкурси и дори след като я уволниха пак участва в конкурс за назначаване на експерти. Тези конкурси законни ли са?Ще си върне ли заплатите, които незаконно е вземала като държавен служител? Защо като ДПС-то си слагаше навсякъде техни хора мълчахте? Станчев на БСП-то, като направи жена си директор на гимназия пак мълчахте? Като махаха безпричинно хора и слагаха техните роднини, защо никой не реагира? Защото ви беше страх! Защото който излаеше му падаше главата! Когато гласуваме би трябвало да си зададем въпроса- " Коя е по- малката злина?" Затова много по - добре тези които все пак сами си подадоха оставките, отколкото онези които след като ги уволниха пак си натискаха парцалите и драпаха да останат!
    • 46
      Фа
      фатме
      8 -1
      15:24, 11 окт 2017
      Общината докъто има такава ПР И Д-ЛЕ има дистанционно,промяна няма да има
    • 47
      Ве
      Везни
      5 0
      09:15, 12 окт 2017
      "- Най- грозно съди виновният, чедо. Малкият виновен човек. Най- безмилостно и най- шумно. Ще притури върху човешката ти вина и неговата присъда. Онази, дето му е отгоре. Защото не може да я понесе, но усеща, че вече му е прочетена. И търси под дърво и камък друг виновен, за да му я стовари на главата, та дано се освободи. Затова малкият човек съди двойно. Но да знаеш, че в тая вселена няма как да се спъна аз, пък да си счупиш крака ти.
      Такъв човек трябва да помилваш двойно в душата си, както той двойно те е съдил. И няма значение дали ще е чул и разбрал прошката ти. Свободният след това ще си ти.“
    • 48
      Со
      Соня
      4 -1
      10:12, 12 окт 2017
      Мноого бърза реакция! Ако така е и работила....
    Последни новини