От х:

Днес в x:

8 °C

Първи трейлър на „Дамасцена" с Веселин Плачков (трейлър)

„Дамасцена“ е съвременна поетична драма с елементи на мистика. Филмът е създаден по истинска история. , а действието се развива в Розовата долина. И най-накрая имаме отличен трейлър на български филм.

„Дамасцена“ излиза на големия екран на 3 ноември. Преди това ще има две премиери – 29 октомври Стара Загора и 30 октомври София.

„Дамасцена“ е сага за политическите, социалните и морални метаморфози в България през последните десетилетия, започнали с така наречената „Голяма екскурзия“.

Веселин Плачков – едно от най-характерните лица на българския театър и кино, е в главната роля. Неговият герой Течо, който има прототип от Розовата долина, попада не само в най-силното течение на реката, но и в драматичен водовъртеж. Актьорът е натоварен с изключително трудна и отговорна задача – да пресъздаде историята на главния герой от 30 до 60-годишна възраст.

Режисьорът Тодор Анастасов е категоричен: „Весо е не само много кадърен като артист, но е и истински мъжкар, който се отдава тотално на екранния си образ и не се прави на звезда“.

Във филма участват 56 актьори, като за последните 25 години това е единствената българска продукция с толкова голяма масовка – над 1 200 души.

Ето какво каза големият български актьор Любен Чаталов за участието на Веселин Плачков:

„Съжалявам, че не съм с 30 г. по-млад, за да мога да играя още с Веселин Плачков. Онова Езоповското, което трябва да носи киното и актьорът, той го има и е изумителен“

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини