От х:

Днес в x:

Национален фолклорен фестивал организират в Добрич на 14 октомври

    За трета поредна година НЧ „Нов път“ 2011 ще проведе национален фолклорен фестивал „С вяра в доброто и надежда в бъдещето“. Той ще се състои на 14 октомври, събота в читалищния салон на селото. Началото е от 9: 00 часа, когато започва програма на самодейните колективи към читалището.

    Конкурсната програма на фестивала стартира в 9: 30 часа. Изпълненията ще оценява жури с председател проф. Петър Льондев. В него влизат още проф. д-р Светла Калудова-Станилова и проф. д-р Проф. д-р Антон Андонов – преподаватели в Академията за музикално танцово и изобразително изкуство – Пловдив.

    Във фестивала ще участват над 40 колектива и общо 620 певци, танцьори, инструменталисти. Заявки са подали колективи са от общините Чирпан, Опан, Самоков, Пазарджик, обл. Бургас, обл. Търговище, обл. Хасково, както и читалища от общ. Димитровград.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ат
      Атанаска Д.
      0 0
      12:53, 11 окт 2017
      Любопитна съм да видя ансамбъл Нашенци от Димитровград с ръководител Христо Христов дали ще участват. И ако случайно участват с колко хора ще бъдат. Любопитна съм да защото ансамбъла е пред разпадане.
    Последни новини