От х:

Днес в x:

12 °C

Explore Bulgaria – четвърти сезон

За четвърта поредна година National Geographic (NG) България ще отведе зрителите по-далеч, отвъд познатото, с поредицата „Explore Bulgaria“. Премиерата на новия четвърти сезон е в сряда, 11 октомври от 21: 30 часа.

Новият сезон е фокусиран върху различни от познатите до сега теми, развива се в нов формат и е заснет единствено в София. Шестте епизода изследват софийски тайни, разбулват популярни градски легенди и ни срещат с малко известни, но колоритни представители на съвременната градска култура в столицата.

„Тази година форматът на Еxplore Bulgaria e различен, гледа в нова посока и търси нови, млади зрители. Надяваме се, че историите, разказани от едни от най-талантливите български документалисти ще провокират аудиторията, както и останалите продукции на National Geographic. “ – коментира предстоящата премиера Красимир Николов, изпълнителен директор на FNG.

Софийската експедиция води журналистът Драго Симеонов. Неговото любопитство и пристрастеност към фактите ни разкриват Женски пазар, Битака, минералните бани, Киноцентър „Бояна“ и дори Витоша по нов, изненадващ и непринудено забавен начин. Драго се среща с експерти и местни, които споделят малко познати истории и факти от историята, градоустройството, природата и културата на града. По време на софийската експедиция Драго е поставен пред изпитания – от екипа и от хората, с които се среща, и непрекъснато подлага на тест не само представите си за София, но и границите на собствените си възможности. Различните задачи, с които се справя, дават възможност на зрителите да се потопят в преживяванията му и да открият забравени традиции и нови начини на живот на софиянци.

Режисьори на продукцията са Борис Мисирков и Георги Богданов, а драматургът Георги Тенев е сценарист на Explore Bulgaria – София. Реализацията на проекта отново е поверена на продуцентската компания АГИТПРОП. Както и предишните сезони, този се сбъдва в партньорство с ОББ.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини