От х:

Днес в x:

Ремонтират ОАИЛ, оборудват го с нови реанимационни легла

    След ремонта на Спешното отделение и новата Клинична лаборатория на хасковската болница, дойде ред да бъде обновено и Отделението по анестезиология и интензивно лечение. От миналата седмица там започна ремонт. Подменят се всички подови настилки, шпакловат се стените, които ще бъдат пребоядисани със специални антибактериални бои.

    Ремонт ще се извърши също в офинсите помещения, където има нужда и в помещенията, където се съхранява апаратурата, с която се работи. Ще се доокомплектова и легловата база – закупени са и са доставени 6 нови реанимационни легла, които ще бъдат поставени в централна реанимация. Те са на стойност около 30 000 лева.

    Ремонтините дейности в отделението трябва да приключат скоро. „Смятам, че след около две седмици нашата централна Реанимация ще добие много по-добър вид, в който би трябвало да изглежда“, каза директорът на хасковската болница д-р Георги Гелов. Той поясни, че ремонтът в отделението се извършва със средства на лечебното заведение.

    ОАИЛ е основно звено в МБАЛ – Хасково, осигуряващо анестезия и интензивно лечение. Отделението разполага със съвременна апаратура и високоспециализирани кадри. Медиците, работещи там – 11 лекари и 15 медицински сестри, гарантират квалифицирана и денонощна готовност за овладяване на животозастрашаващи състояния.

    Отделението е с ІІІ-то ниво на компетентност с два сектора: „Анестезиология“ и „Интензивно лечение“. Стационарът на сектора разполага с 10 легла и е оборудван със съвременна дихателна апаратура, монитори, дефибрилатори, перфузори, инфузомати.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (12)

    • 1
      Ко
      Коко
      35 -9
      10:01, 8 окт 2017
      Ремонтирайте и лекарите.. повечето влезнали в това отделение не са излезнали.Крайно време е някой да обърне внимание на невежеството на дипломираните лекари там !
    • 2
      Ма
      мастикаджия
      28 -6
      12:09, 8 окт 2017
      Това не е ли Гелов ,дето умори преди два месеца един младеж?От апендикс!
      Не влизайте в хирургията,мили хора!
      • Жи
        Жител
        10 -2
        21:02, 8 окт 2017
        Това е отделението в което , влезеш ли .... не излизаш. Хубаво се ремонтира, но и докторите са за смяна и ремонт. Неможе хората там да умират и да няма за тях наказания и да не им се търси отговорност.
    • 3
      Ст
      Старец
      18 -2
      15:25, 8 окт 2017
      Защо поръчковата медиа не каже колко водещи хасковски анестезиолози напуснаха и се преместиха в Свиленградската болница? Да видят как изглежда тамошния ОАРИЛ. Излишна реклама на приятеля на бившия кмет Г. Иванов, с когото заедно бяха в далаверата...Не че е спряла. И сега пак се престрои и уреди!
    • 4
      Ле
      Леон Даниел
      18 -2
      15:46, 8 окт 2017
      Не ви ли се струва че в болницата повече се СТРОИ и КУПУВА отколкото да сае ЛЕКУВА Ами далаверата не е в лечение а в закупуване на щяло и нещяло защото там са КОМИСИОННИТЕ А ГЕЛИЧ е ЦАР в тази област
    • 5
      Де
      ДЕТРОЙТА
      11 -1
      16:14, 8 окт 2017
      Тва медиите в хасково
      повеше от неделя не смеят даже да се изпуфтят (да пръднат нежно)
      новина за делянчо кумеца , форуком , герб и кметството :))
      ....
      Човек ще си помисли че основната работа а хасково е здравеопазване , хоро-пеене и мажоретки :))
    • 6
      Ле
      Леон Даниел
      10 -1
      19:27, 8 окт 2017
      Ами общината въпреки оставките все още е пълна с ГЕРБ МАЖОРЕТКИ Например ГЛ АРХИТЕКТ ПАНАЙОТОВА Какво се крие като МОКРА МИШКА колко архитекти минаха от нейния стол с обещание за градоустройствен план и НИЩО И тя ще е СЪЩАТА но се натиска щото държавната служба е СЛАДКА а на частно се иска ДУПЕ да работиш Пък и Антончо - баща и се надява на преврат и да ИЗПИЧАТ тоест импичмант на ДЕДО ДОБРИК и да продължат по ГЕРБЕРСКИ да се КЕФЯТ-----Захариева Гаргов полихрона иванов екопрогресивния щерю и другите от ШАЙКАТА Изобщо ГОТИНИ ПИЧОВЕ
    • 7
      Сс
      Сс
      6 -1
      19:54, 8 окт 2017
      Изроди само тукати за тия
    • 8
      Съ
      Сълза
      9 -3
      20:47, 8 окт 2017
      До кога ще правят ремонти на тая стара болница, а няма да направят новата .Пациентите ще обикалят от отделение в отделение в студ и пек .Вместо от етаж на етаж. Помислете върху това.
    • 9
      Ле
      Леон Даниел
      4 -3
      21:29, 8 окт 2017
      СЪЛЗИЧКЕ това няма да стане в близките 100 г Държавата е толкова ОШУШКАНА че скоро и пари за ЗНАМЕНА няма да има а общината няма пари и за памперси на БАЙ ДОБРИ и за дамски превръзки на ГЕРБЕРКИТЕ от администрацията
    • 10
      Га
      Галя
      5 0
      09:06, 9 окт 2017
      Какво стана с новия хирургичен блок......е не се разбраха за него.......стои повече от 30 години неизползваем.
      • Ма
        МАНГО
        3 0
        09:26, 9 окт 2017
        Около 40 са по-скоро.

    Още новини

    Последни новини