От х:

Днес в x:

10-те процента върху заплатите няма да са за всички. Преглед на печата

„Сега“:

Депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров най-после подаде оставка

Три дни след избухването на скандала с арогантното и заплашително поведение спрямо журналиста от Нова тв Виктор Николаев депутатът Антон Тодоров подаде оставка като народен представител. Той вече се извини на Николаев. Сега в писмо до ГЕРБ Тодоров обяви, че няма да позволи да бъде превърнат в „нарицателно за цензура и заплахи“. „Въпреки убеждението ми, че съм разбран напълно превратно и думите ми бяха изтълкувани напълно погрешно, въпреки поднесените от мен публично извинения атаката не само не спира, но и повлича след себе си авторитета на ГЕРБ, на нашия лидер и цялото ръководство.

КСНС.

„Монитор“:

Липса на кворум провали КСНС 

Заседанието на КСНС при президента днес се провали заради липса на кворум. Необичайната ситуация се разигра, когато представители на висшето ръководство на държавата трябваше да се съберат при държавния глава, за да обсъдят законодателните промени за противодействие на корупцията.

По закон КСНС се състои от председателя на парламента, премиера, министрите на отбраната, вътрешните работи, външните работи и финансите, председателите на ДАНС и ДАР, началникът на отбраната, секретарят на Съвета по сигурността и по един представител от всяка парламентарна група. Кворум има при присъствието на поне две трети от членовете, а решенията се вземат с три четвърти от гласовете на присъстващите. В случая КСНС се състои от 15 души, а на заседанието днес в даден момент в президентството бяха едва 9 от членовете.

В самото начало стана ясно, че вицепремиерите Екатерина Захариева и Красимир Каракачанов са в чужбина, а премиерът Бойко Борисов закъсня с повече от час, заради среща с протестиращите служители на „ЕМКО“.

„Емко“.

„Дума“:

„Емко“ протестират, докато не си получат и договорите

Протестът на работещите в „Емко“ приключи със закана за нов протест вчера, ако не бъдат възстановени договорите за износ на продукция, които бяха прекратени след отнемането на лиценза на фирмата и бяха превъзложени на държавните ВМЗ-Сопот. Представители на Инициативния комитет, заедно със собственика на предприятието Емилиян Гебрев, се срещнаха с премиера Бойко Борисов и с икономическия министър Емил Караниколов. След срещата стана ясно, че премиерът е разпоредил днес да се организира работна среща в държавната „Кинтекс“, чийто принципал е министърът, да се изяснят всички казуси и да му се докладва.

Ако няма резултат от срещата обаче, от „Емко“ обещаха в сряда да се съберат на нов протест под прозорците на Министерския съвет, където се очаква да се съберат и журналисти на протест срещу заплахите на политици.

След като в края на юли бе прекратен лицензът на „Емко“ и връщането му бе протакано до 6 октомври, „Кинтекс“ прекрати три договора с частната фирма за производство на два вида боеприпаси за Индия.

Увеличение.

„24 Часа“:

10-те процента върху заплатите няма да са за всички

Има основание за 10% ръст на заплатите на държавните служители, но това не означава, че всички ще получат толкова.

Това уточни шефката на бюджетната комисия на парламента Менда Стоянова по повод анонсираното от финансовия министър Владислав Горанов увеличение.

Първо ще се вдигнат заплатите на учителите, полицията и военните, а постепенно и на останалите служители в администрацията, посочи Стоянова пред пред Нова тв.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини