От х:

Днес в x:

Вземат мерки заради очакваното влошаване на времето

Кметовете на общини от Хасковска област да предприемат мерки във връзка с очакваното рязко застудяване на времето през почивните дни. За това напомня днес областният управител Станислав Дечев в писмо, разпратено до администрациите.

По данни на метеоролозите, в събота и неделя цялата страна ще бъде облачно, с валежи на места интензивни и значителни по количество. В Югоизточна България валежите ще са придружени и с гръмотевици. Очакванията за количествата дъжд са между 30 и 60 л/кв. м. , а в планините е възможно да се образува и снежна покривка.

Препоръчва се наблюдение на водните нива на язовирите, както и критичните участъци от речните корита в общините. При изпускане на води от хидротехническите съоръжения по време на преминаване на високи вълни, при аварийни условия или при извършване на ремонтни работи задължително трябва да бъдат уведомени предварително съответната общинска администрация, басейнова дирекция и органите на МВР.

От Областна администрация препоръчват и периодично подаване на информация за настъпило критично състояние на реките и язовирите, засегнати населени места и състоянието на пътната обстановка в региона. Такава може да се подава в дежурната част на Областна администрация и тази в общинските администрации.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини