От х:

Днес в x:

Съветниците отказаха да отдават паркинга под Студенец под наем

Отдаването на паркинга под „Студенец“ в Пампорово предизвика препирни сред съветниците на днешното заседание, като престрелките бяха основно между ГЕРБ и БСП. Предложението на кмета Мелемов е да се отдаде под наем паркинга с площ около 6хил. кв. метра срещу сума от 1600лв месечно в активен сезон и 1000лв. в останалите месеци, когато няма натовареност.

Зам.-кметът Аръчкова обясни, че фирмата, която ще го наеме ще има ангажимент да чисти стълбищата към пистите, да освети и охранява паркинга, като отдава под наем максимално 90 паркоместа. Цената е такава, защото натовареността на паркинга е основно през почивните дни през ски сезона, в работни дни няма такава натовареност, допълни Аръчкова.

Стефан Сабрутев от БСП поиска подробности как е формирана цената за наема, след като в наредбата на общината се предвижда 4лв. на квадратен метър, като това питане предизвика бурни реплики и дуплики, прехвърчаха искри между него и кмета Мелемов.

Зам.-кметът Аръчкова обаче обясни, че това са цени за общински имоти, докато паркинга в Пампорово се отдава като „терен под наем“, а не като паркоместа. Сабрутев репликира, че паркинга може да остане общински, да се стопанисва от общината и щял да бъде на печалба.

След близо половинчасов спор, предложението з аотдаване под наем не се подкрепи от съветниците, повечето от които гласуваха „въздържал се“. Така на прага на зимния сезон паркинга под стълбите към основния ски плац „Студенец“, остана без евентуален наемател.

Щиляна Чакърова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини