От х:

Днес в x:

Соломон Паси за каталунския референдум и хасковския скандал

Независимостта на Каталуния може да я признаят някакви държави като Северна Корея каза бившият външен министър Соломон Паси в студиото на „Тази сутрин“ по bTV.

Случващото се в Испания е пълно безумие, вижда се дългата ръка на Путин, коментира бившият външен министър.

„Ако Каталуния стане независима държава ще загуби всичко – ЕС, НАТО, еврото, Шенген, членството в ООН, членството в ОССЕ и в най-добрия случай ще стане някакъв руски анклав в Европа“, заяви той.

Родът на Паси преди столетия е живял в региона, разказа той, и „никога в историята на Испания Каталуния не е била независима“ държава. Но полицията в случая не е реагирала адекватно и централното правителство е можело да се справи много по-добре със ситуацията, ако в деня на гласуването беше пристигнало в областта, поясни той.

В предаването Паси каза, че следи „с префирерията“ хасковския скандал.

„Аз съм от голяма фамилия от Смолян, ако аз съм кмет там, няма как да не назнача някой роднина. Градовете са малки, хората бягат, няма как да не работиш с някой близък. Работиш с хората, които са там. По 9 души напускат Смолян всеки ден. Градът се изпразва, наистина ти трябва да работиш с местните хора, които са на място. Няма как да бягаш. Не знам какъв е конкретният случай в Хасково, но ви казвам историята за Смолян“, каза Паси.

Видеа по темата

Коментари в сайта (8)

  • 1
    Ма
    МАНГО
    11 -1
    16:21, 6 окт 2017
    Ай обирай си крушите от България!
  • 2
    Тр
    ТРЯБВА ДА ПРИЗНАЕМ
    8 -1
    16:38, 6 окт 2017
    Чичо долф е бил много мъдър и проницателен човек.
  • 3
    Гл
    глей ти ся ко стана
    8 -2
    16:38, 6 окт 2017
    бития-бит,ебания-ебан,всяко чудо за 3 дни-и нащо в хасково-така.трябва на всички да им е ясно-дядь добре ще кметува още 2 години,плюене,лаене и хапане-все тая
  • 4
    Gi
    GILOTINA
    0 0
    18:03, 6 окт 2017
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 5
    За
    Защо
    7 -1
    08:18, 7 окт 2017
    Защо този олигофрен не каза нищо за Украйна, за дългата ръка на САЩ, за пуча който сътвориха. За убийството на хиляди хора. И не само Украйна. Ирак, Либия,..... целия свят. Милиони убийства. Кога ще каже истината, а сега Путин му е виновен! Не вижда ли, че ЕС си отива и хората решаваг как да живеят. Англия показа различията които съществуват. Сега Путин им виновен, че не могат да разрешат проблемите. Какво се прави на разбирач, като хората в Хасково знаят за какво става реч.
  • 6
    Са
    Самолета
    2 -1
    17:47, 7 окт 2017
    Мръсен ционист вън от България
  • 7
    Хй
    хйхх
    2 0
    19:57, 8 окт 2017
    Еврейски боклук, аман от такива
  • 8
    Bb
    BBT
    1 0
    09:19, 9 окт 2017
    Маймуноподебен, защо признахте тогава признахте Косово? А преди това Югославските републики - Югославия било изкуствено създадена, а бившите съветски?..А Испания как завзе Каталуня?
Последни новини